Akwasi heeft drastisch besluit genomen en hakt de knoop door: ‘Ik kap er ook mee’

Rapper en Omroep Zwart-oprichter Akwasi (35) en omroep KRO-NCRV hebben recent aangekondigd te stoppen met hun activiteiten op het socialemediaplatform X, wat voor opschudding zorgde in de wereld van sociale media.

Automatische concepten

Dit besluit volgde op een reeks racist!sche reacties die Akwasi kreeg na zijn deelname aan het tv-programma ‘De Slimste Mens’.


Akwasi maakte zijn vertrek van X bekend in een prominente post op zijnOp zijn pagina nodigde hij zijn volgers uit om hem te blijven volgen op Instagram via @akwasion.

KRO-NCRV reageerde resoluut op deze gebeurtenissen. Als reactie op de racistische aanvallen die Akwasi had ervaren, trokken ze zich terug van het platform.

De omroep deed ook een oproep aan andere mediabedrijven om hetzelfde te doen, wat de vraag opwerpt of digitale platforms nog wel veilig zijn voor artiesten en mediabedrijven die te maken krijgen met online haat.


Hoewel Akwasi onlangs succes had in ‘De Slimste Mens’ en de titel won, leidde dit niet tot het voorkomen van KRO-NCRV’s terugtrekking van het platform X.


Het lijkt erop dat intellectuele prestaties niet voldoende zijn om de negatieve kant van het internet te bestrijden.

Automatische concepten

Akwasi kreeg constant negatieve en controversiële reacties op platform X, wat de reden was achter de drastische beslissing om dit platform te verlaten, in plaats vanwege lof voor zijn intelligentie.

KRO-NCRV heeft aangekondigd dat ze het gebruik van platform X volledig zullen vermijden vanwege deze situatie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven