Anita Witzier stelde krankzinnige en idiote vraag aan een patiënt in psychiatrische kliniek

Tijdens de opnames van het programma “Anita wordt opgenomen” heeft Anita Witzier, de presentatrice, volgens een voormalig medewerker van een psychiatrische kliniek een nogal ongewoon verzoek gedaan. Dit werd onthuld door een bron die met Juicechannel sprak. De bron legt uit: “Anita Witzier had opnames in een gesloten psychiatrische kliniek waar ik werkte voor Anita wordt opgenomen.”

De presentatrice vroeg een krankzinnige en idiote vraag aan een patiënt in de psychiatrische kliniek.

Een verzoek werd gedaan aan een patiënt die op het punt stond ontslagen te worden na een gedwongen opname om nog een dag langer te blijven, zodat haar ontslag gefilmd kon worden.

Bovendien vroeg ze aan een patiënt, die met ontslag mocht na een gedwongen opname, om nog een dag langer opgenomen te blijven, zodat zij het ontslag kon filmen.

Dit is niet de eerste keer dat het programma van Anita Witzier onderwerp van discussie is. Eerder meldde Trouw dat er onenigheid was tussen de patiënten van de instelling enVoorafgaand aan de opnames had de directie een vergadering.

De opnames vonden plaats op twee locaties, namelijk in Hilversum en Almere. In Almere ontstond er weerstand tegen het filmen vanwege bezorgdheid over inbreuk op de privacy van de patiënten die later bij het project betrokken raakten.

Uiteindelijk stapten de patiënten naar een landelijke bemiddelaar voor zorginstellingen, die hen gelijk gaf. Hierdoor kregen ze de mogelijkheid om de opnames stop te zetten.


Na het gesprek met de directie van GGz Centraal kwamen de patiënten in bezit van interne documenten waaruit bleek dat het stopzetten van het project mogelijke ernstige financiële consequenties zou hebben, met mogelijke gevolgen voor de zorgverlening.


De patiënten maakten zich zorgen over mogelijke gevolgen binnen de kliniek en besloten daarom niet in te grijpen in de opnames.


De vraag rijst over de ethiek van het filmen in dergelijke gevoelige omgevingen en de mogelijke druk die op patiënten in de zorg kan worden uitgeoefend.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven