De kat die 2000 kilometer naar huis reisde.

Het is een verhaal dat het hart van elke dierenliefhebber zal raken. In het voorjaar van 2016 verhuisde de familie Thompson van Perth naar Melbourne, een reis van bijna 2000 kilometer. Tijdens de drukte van de verhuizing ging hun geliefde kat, Whiskers, verloren. Ondanks dagenlang zoeken, was er geen spoor van hem te vinden.

Maanden gingen voorbij en het gezin had de hoop opgegeven ooit hun harige vriend terug te zien. Maar Whiskers had andere plannen. Na bijna acht maanden vermist te zijn geweest, stond Whiskers plotseling voor de deur van het oude huis van de Thompsons in Perth.

Hoe hij deze lange en gevaarlijke reis heeft gemaakt, is nog steeds een mysterie. Heeft hij zich verstopt in vrachtwagens of treinen? Of heeft hij daadwerkelijk elke kilometer op eigen kracht afgelegd? Wat we wel weten, is dat Whiskers’ vastberadenheid en overlevingsinstinct hem terug naar huis brachten, waar hij ooit geliefd was.

Het verhaal van Whiskers is een testament voor de onbreekbare band tussen huisdieren en hun eigenaren en de ongelooflijke lengtes die een dier zal gaan om thuis te komen.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven