Twijfels? Deze belangrijke symptomen kunnen wijzen op beginnende dementie!🙏😲

Plots zie je een verandering in het gedrag bij je ouders of grootouders, wellicht je partner. Er zijn onder andere geheugenproblemen. Hoe kom je erachter of het met ouderdom te maken heeft of dat er meer aan de hand is?

Twijfels? Deze belangrijke symptomen kunnen wijzen op beginnende dementie!🙏😲 - Vrouwen Feitjes

Hieronder hebben we een aantal symptomen neer gezet die horen bij beginnende dementie. Mocht je symptomen herkennen en sterk het vermoeden hebben dat het beginnende dementie is, neem dan contact op met je huisarts.

Vergeetachtigheid is het meest voorkomende symptoom bij dementie. De persoon in kwestie weet niet meer welke dag het is of kan zich plots geen belangrijke gebeurtenissen meer herinneren.

Dingen die normaliter vanzelfsprekend waren, lijken plots niet meer te lukken. Denk hierbij aan een hobby die plots niet meer zo goed gaat, of het schrijven dat ineens heel moeizaam gaat.

Loop je naar de keuken en weet je bij aankomst niet meer wat je moest doen? Dat kan iedereen gebeuren, echter de route in de supermarkt niet meer weten of moeite hebben met klok kijken…dat is toch wel zorgwekkend.

Iemand met dementie raakt al snel zijn of haar spullen kwijt, zoals een sleutel, de portemonnee of het kunstgebit. Als het regelmatig voorkomt dat men dingen kwijtraakt en niet meer kan vinden, dan kan dat eker een symptoom zijn.

Mensen met beginnende dementie trekken zich vaak snel terug, zo gaan ze liever niet op visite. Deze mensen weten dat ze dingen vergeten en zijn vooral in het openbaar bang om fouten te maken.

Dementie kan iemand zijn karakter en gedrag veranderen of aantasten. Er kunnen stemmingswisseling plaatsvinden die onverwachts optreden. Achterdocht, depressie of angst kunnen gevolgen zijn.

Over de auteur

Scroll naar boven