Heb jij last van kalknagels? Ga de strijd aan met deze zeer effectieve tips🙏😉

Het hebben van kalknagels is alles behalve fijn, dit daar het er niet bepaald fris uit ziet. Wat is een kalknagel eigenlijk? Wat zijn de symptomen en hoe voorkom je het? Met deze tips kom je van je kalknagel af.

Heb jij last van kalknagels? Ga de strijd aan met deze zeer effectieve tips🙏😉

Die verdikte nagel is het gevolg van een voetschimmel die in het nagelbed en de nagel is doorgedrongen. De nagel groeit niet goed door de schimmel. de nagel wordt dikker, brozer en brokkelt makkelijk af. Over het algemeen ontstaat een kalknagel aan de onderkant of de zijkant van de nagel. De schimmel breidt zich langzaam uit tot hij onder de nagel zit en dan ontstaat het probleem. Omdat de schimmel onder de nagel zit, is het niet makkelijk om erbij te komen met middeltjes die de schimmel aanpakken.

Badslippers onder de douche

De schimmels die kalknagels veroorzaken, zijn erg besmettelijk. Je kunt ze oplopen als je in aanraking komt met huidschilfers waar die schimmel in zit. Plaatsen waar je de grootste kans loopt om deze schimmels op te lopen zijn bij de sauna, het zwembad en douches van bijvoorbeeld een sportclub. Het dragen van badslippers is absoluut raadzaam. Dringt de schimmel je huid of nagels binnen, dan gaat hij problemen veroorzaken. Bij een vochtige huid komen schimmels makkelijker binnen, hierdoor hebben mensen met zweetvoeten iets meer risico op een schimmelinfectie.

Aanpakken! Huismiddeltjes of de huisarts

Een kalknagel kan best pijn doen, want de nagel kan scheuren, splijten en in extreme gevallen loslaten. Om van de schimmelnagel af te omen zijn er diverse huismiddeltjes. Dagelijkse voetenbadjes met soda of met azijn zijn een veelgenoemde methode, want dat doodt de schimmels op je voeten. Het nagelbed elke dag insmeren met een beetje menthol-zalf, zoals de crèmes die je gebruikt als je verkouden bent, helpt ook: door menthol en kamfer legt de schimmel het loodje. Bij de apotheek en drogist zijn er diverse middeltjes te koop om de schimmels te bestrijden. Gaat het niet over? Via de huisarts zijn pillen voor kalknagels verkrijgbaar om schimmelnagels definitief aan te pakken.

Geduld is een schone zaak

Om een schimmelnagel te bestrijden kan een medisch pedicure ook helpen. De verdikte nagel wordt dan afgevijld tot een min of meer normale dikte, zodat de nagel ook weer normaal kan groeien en geen pijn meer doet. Bovendien kunnen schimmel bestrijdende middeltjes hun werk beter doen als de nagel is afgevijld. Wat voor middel er ook gebruikt wordt, geduld is belangrijk. De aangetaste nagel zal niet beter worden, met de middeltjes zorg je er alleen voor dat de schimmel zich niet verder uitbreidt. De nagel moet helemaal uitgroeien: om een nagel weer helemaal mooi te krijgen, heb je een lange adem nodig.

Over de auteur

Scroll naar boven