John van den Heuvel over groot verlies: ‘Soms word je overvallen door het verdriet’

Tijdens een recente aflevering van “De Geknipte Gast” toonde misdaadjournalist John van den Heuvel een onverwacht kwetsbare kant van zichzelf.


Hij opende zich over een diepe persoonlijke tragedie die hem al decennia lang achtervolgt: het verlies van zijn dochter Kirsten, die in 1991 stilgeboren werd.


Dit verlies, nu ruim dertig jaar geleden, werpt nog steeds een schaduw over zijn leven. Van den Heuvel sprak levendig over het moment van verlies en gaf aan dat het verdriet soms overweldigend kan zijn.

Een tijdje geleden deelde hij dit:

“Je denkt dat je het verwerkt hebt, maar soms word je overvallen door het verdriet.” Hij sprak over momenten waarop het verdriet hem onverwachts overvalt, vooral op dagen die hem doen denken aan Kirsten.

Het jaar na deze tragedie was uitermate zwaar voor zowel John als zijn vrouw. De geboorte van hun oudste zoon bracht wat verlichting, maar het verdriet bleef een constante factor.


Van den Heuvel bekende: “Hoewel je ermee leert leven, is het moeilijk om zoiets echt te verwerken.” Hij benadrukte dat ondanks zo’n ingrijpend verlies, het mogelijk is om toch weer plezier in het leven te vinden.


“Het is een proces van vallen en opstaan, waarbij je langzaamaan leert om weer vooruit te kijken,” zei de journalist.

“Er zijn momenten, een liedje of een specifieke herinnering, waarop de pijn net zo intens is als in het begin.”

Dit onthullende interview toont een ander aspect van de doorgaans stoïcijnse Van den Heuvel, en belicht de persoonlijke worstelingen waarmee hij geconfronteerd is geweest.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven