Deze fout maken we allemaal wanneer we onze kleding drogen: Niet meer doen dus!

Veel mensen hangen hun wasgoed binnenshuis te drogen, maar recent onderzoek toont aan dat dit mogelijk niet zo gunstig is voor de gezondheid.

Automatische concepten

Wasgoed dat binnenshuis wordt gedroogd, kan tot wel twee liter vocht per kamer genereren, wat kan leiden tot onaangename gevolgen.


Het overmatige vocht dat door binnenshuis gedroogd wasgoed wordt gegenereerd, creëert de ideale omstandigheden voor schimmelgroei en een toename van huisstofmijtpopulaties.

Voor mensen die last hebben van allergieën zoals hooikoorts en astma, kan dit vooral zorgwekkend zijn.

In dit artikel zullen we uitgebreider ingaan op dit onderwerp en praktische tips delen voor het drogen van wasgoed.

Huisstofmijt is een veelvoorkomend allergeen dat vaak in huisstof wordt aangetroffen. Deze microscopische insecten vermenigvuldigen zich snel, vooral in vochtige omgevingen, wat allergische symptomen kan veroorzaken.

Mensen met een verzwakt immuunsysteem lopen meer risico.

Een tip om dit risico te minimaliseren is om je wasgoed buiten te drogen, waar natuurlijke elementen zoals zon en wind kunnen helpen om vocht te verwijderen.

Het drogen van wasgoed buitenshuis heeft niet alleen voordelen voor het voorkomen van schimmel- en mijtgroei, maar draagt ook bij aan een gezondere leefomgeving in het algemeen, iets wat we allemaal nastreven.

Zelfs als je geen tuin of balkon hebt en genoodzaakt bent om binnen te drogen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de ruimte goed geventileerd is.

Je kunt bijvoorbeeld een raam openen om te helpen bij de ventilatie. Een andere optie is het gebruik van een luchtontvochtiger om de vochtigheidsgraad te verlagen.

Naast het vermijden van binnenshuis drogen, zijn er ook algemene tips voor het verzorgen van je wasgoed die je kunt overwegen.


De witte kleding kan bijvoorbeeld nog witter worden door het drogen ervan in direct zonlicht. Zorg er echter voor dat je de was op tijd weghaalt om de weefselvezels te beschermen tegen schade door de zon.


Voor broeken is het handig om ze op te hangen aan de broekspijpen, omdat het gewicht van de broek kan helpen om kreukels glad te strijken.


En voor zwaardere kledingstukken zoals jassen is het raadzaam om ze op twee kleerhangers te hangen om vervorming te voorkomen.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven