Was jij je handdoeken en theedoeken samen? Volgens experts moet je dit vooral niet doen!

Het lijkt handig om handdoeken en theedoeken samen in de wasmachine te stoppen, maar deskundigen raden dit ten zeerste af.


We zullen uitleggen waarom apart wassen een beter idee is. Een schoonmaakprofessional, geciteerd door Better Homes and Gardens, adviseert om verschillende soorten handdoeken separaat te wassen.


Dit omvat handdoeken die gebruikt worden in de keuken, maar ook die voor je gezicht, lichaam en handen.

Deze ongebruikelijke suggestie om handdoeken en theedoeken apart te wassen heeft wel degelijk een goede reden. Dit is van belang omdat gezamenlijk wassen de kans op kruisbesmetting met bacteriën en ziektekiemen verhoogt. Een vraag die hierbij rijst is: “Verwijdert het wasprogramma dan niet de bacteriën?” Het antwoord hierop is afhankelijk van de wastemperatuur en de hoeveelheid.

Routine is essentieel voor het effectief reinigen van handdoeken en theedoeken. Een tekort aan wasmiddel en het gebruik van te koud water kunnen ervoor zorgen dat de was er schoner uitziet dan het werkelijk is.

Om deze reden is het aan te raden om handdoeken en theedoeken apart te wassen. Handdoeken dienen bij voorkeur op negentig graden te worden gewassen, terwijl voor theedoeken een temperatuur van veertig graden wordt aanbevolen.

Bovendien is het verstandig om handdoeken uiterlijk na vier dagen gebruik te wassen voor optimale hygiëne.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven