Dit zijn de meest handige knoppen op een afstandsbediening.

De afstandsbediening is een onmisbaar accessoire voor als we heerlijk voor de buis willen zitten. Terwijl men vroeger naar de televisie moest lopen om via een knop naar een andere zender te schakelen kunnen we dit dankzij de afstandsbediening heerlijk vanaf de bank doen. Op de afstandsbediening zitten veel knopjes en gelukkig kan er niet heel veel fout gaan als we op een verkeerd of onbekend knopje drukken. Wij hebben een handig overzicht voor jullie zodat je de televisie optimaal kan bedienen met de afstandsbediening.

Dit zijn de meest handige knoppen op een afstandsbediening 🍿🎬 - Vrouwen Feitjes

Schakelen tussen bronnen

Als de televisie niet op het juiste kanaal staat, verschijnt er meestal een blauw, zwart of grijs beeldscherm. Er zit op de meeste afstandsbedieningen een ‘source’ knop en deze knop helpt je met het zoeken naar verschillende gegevensbronnen: AV, AUX, EXT of HDMI. Met de source ga je dus op zoek naar de juiste bron, zo is AV de televisie zelf en HDMI is een bron die jezelf hebt toegevoegd, zoals bijvoorbeeld een HDMI kabel of Chromecast.

Terugschakelen naar de vorige zender

In één handomdraai kun je terugschakelen naar de vorige zender. Op iedere afstandsbediening zit namelijk een knop waarmee je terug kunt gaan naar de vorige zender. Deze knop heet op de ene afstandsbediening de ’terug’ knop en op andere afstandsbedieningen heet deze knop ‘Pre-Ch’. Op heel veel universele afstandsbedieningen is een knop te vinden met een gewone simpele pijl terug, kortom simpeler kan niet.

Geluid in één keer uitzetten

Je kan natuurlijk honderd keer op het knopje drukken om het geluid van de televisie te dempen, echter kan dit ook gewoon in één keer. Op de afstandsbediening zit namelijk een knop met het symbooltje van een microfoon en kruisje, een microfoon met een schuine streef erdoorheen of een mute-knop. Dankzij deze knop op de afstandsbediening schakel je met één druk op het knopje je geluid uit.

Beginscherm van de televisie

Iedere televisie heeft een hoofdmenu, ook wel beginscherm genoemd. In het hoofdmenu kun je alles vinden en zie je een overzicht van alle functies die jouw televisie heeft. Om naar het hoofdmenu te gaan druk je op het knopje waar het symbool van een huisje op te vinden is.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven