Lerares laat haar leerlingen huur betalen voor bureau: ‘er zijn geen excuses’

Een lerares genaamd Shelby Lattimore uit Charlotte, North Carolina, verovert steeds meer het internet met haar originele aanpak van financiële educatie voor haar leerlingen.

Door haar innovatieve methode waarbij de leerlingen ‘bureauhuur’ betalen, probeert ze haar derdeklassers het belang van geldbeheer bij te brengen.

“De huur moet elke maand worden betaald, er zijn geen excuses”, benadrukt de jonge lerares in een van haar vele video’s.


Shelby begrijpt de waarde van geld maar al te goed, gezien ze zelf uit een gezin komt dat afhankelijk was van subsidies. Ze heeft besloten om deze levensles op een creatieve manier over te brengen op haar leerlingen.


“Ik kom uit een gezin waar het niet ongewoon was om subsidies te ontvangen als middel om rond te komen, dus ik weet heel goed hoe belangrijk de waarde van geld is”


In haar klas heeft ze een systeem geïntroduceerd waarbij leerlingen betalen met nepgeld voor taken zoals het schoonmaken van het bord of het assisteren van de leerkracht. Op deze manier verdienen ze een soort ‘salaris’.


Vervolgens gebruiken de kinderen dit geld om hun bureauruimte in de klas te huren, met een vast bedrag van $5 aan het begin van elke maand.Daarbovenop hebben de leerlingen de mogelijkheid om hun verdiende geld te besteden aan kleine privileges, zoals eten in de klas of voor één dag de rol van leraar op zich nemen.


Shelby’s aanpak omvat tevens een boetesysteem voor negatief gedrag, waarmee ze de nadruk legt op verantwoordelijkheid en de financiële gevolgen van acties benadrukt.

Deze educatieve aanpak heeft niet alleen de aandacht getrokken van de negen miljoen kijkers van haar video’s, maar heeft ook lof ontvangen van ouders en andere internetgebruikers.

Geniaal wordt het idee door velen genoemd. Ze zouden graag zien dat meer leraren een soortgelijke aanpak zouden gebruiken om kinderen voor te bereiden op de financiële realiteiten van de volwassen wereld.

Op welke leeftijd kinderen moeten beginnen met leren over geld, is de vraag die opkomt. De aanpak van Shelby Lattimore suggereert dat je niet vroeg genoeg kunt beginnen met het introduceren van financiële concepten op een manier die zowel educatief als leuk is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven