Moslimscholieren proberen sharia in te voeren op school: ‘Meisjes moesten gezichten bedekken’

Een verontrustende situatie heeft zich voorgedaan op een school in Neuss, Duitsland, net over de grens met Nederland.

Volgens een bericht in de Telegraaf probeerden enkele moslimscholieren om de sharia, een streng-islamitische wetgeving, op school in te voeren. De autoriteiten wisten echter deze poging te verijdelen.

Een groep van vier bijna-volwassen scholieren had ambitieuze plannen om de gehele schoolcultuur te veranderen.


Mede leerlingen werden gedwongen om jongens en meisjes te scheiden, en docenten moesten hieraan meewerken. Het werd gemeld dat “jonge meisjes hoofddoeken moesten dragen en hun gezichten bedekken.”


Daarnaast constateert de vakbond Opvoeders en Wetenschap dat islamitische leerlingen steeds assertiever worden in het opleggen van hun religieuze overtuigingen in onderwijsinstellingen, waaronder het eisen van gebedsruimtes en vrije vrijdagen voor moskeebezoek.


Scholieren waren betrokken bij het schoolzwemmen en eisten daarbij dat er scheiding zou zijn tussen mannelijke en vrouwelijke zwemdocenten en leerlingen.

Na deze voorvallen hebben de autoriteiten ingegrepen. Het bleek dat de scholieren weinig bereidheid toonden om zich te conformeren aan de Duitse democratische waarden, met als doel om van Duitsland een moslimland te maken.

Zowel de inlichtingendienst als de ouders van de betrokken scholieren zijn geïnformeerd en er zijn strenge gesprekken gevoerd.

Het programma Wegweiser in Noordrijn-Westfalen is opgezet om jongeren die dreigen af te dwalen, terug te brengen naar het rechte pad. Dit initiatief wordt ondersteund door Rainer Wendt, de baas van de politie, en Heinz-Peter Meidinger, eerder voorzitter van een organisatie. Het programma is gericht op het voorkomen van soortgelijke problematiek in Wuppertal, waar een ‘Sharia-polizei’ actief is in winkels en discotheken om te controleren of men zich aan islamitische regels houdt. Dit alles baart grote zorgen.De lerarenbond heeft aangegeven dat bij veel migranten de sharia thuis meer aanwezig is dan regels uit de Grondwet, terwijl op sommige scholen de Duitse wet niet meer geldt, volgens Wendt en Meidinger. Deze ontwikkelingen duiden op een groeiende spanning tussen culturele waarden en de Duitse wetgeving.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven