Dit gaat contant geld uit de muur trekken kosten in het nieuwe jaar 2024!

Door de toenemende digitalisering van onze samenleving neemt het gebruik van contant geld af en hebben steeds minder mensen contant geld bij zich.

contant geld uit de muur opnemen in 2024

Steeds meer mensen geven de voorkeur aan het gemak en de snelheid van contactloos betalen met pinpassen of smartphones in het dagelijks leven.

Belgische Eddy neemt afscheid van zijn vrouw Bankmedewerkers nemen hem te grazen

Deze trend wordt versterkt doordat steeds meer locaties, waaronder pretparken en geavanceerde supermarkten, alleen nog maar digitale betalingen accepteren.Het is mogelijk elektronische betalingen te verrichten.

Consumentenbond waarschuwt klanten van deze drie supermarkten Controleer je bon

Echter, niet iedereen staat te springen om over te stappen naar digitale betaalmethoden. Met name ouderen, die de voorkeur geven aan contant geld, ondervinden hinder van deze verandering.

Deze verschuiving heeft ook financiële implicaties. Zo brengt ABN AMRO kosten in rekening voor het opnemen van contant geld voor klanten.

Kijkers Steenrijk Straatarm woedend Deze jongen staat op de site van Radar

Als er meer dan 17.500 euro per jaar wordt opgenomen, wordt er een tarief van 5 euro per transactie in rekening gebracht, plus een percentage van 0,5% van het opgenomen bedrag.

contant geld uit de muur te trekken in 2024

Dit betekent dat het opnemen van 1000 euro al snel 10 euro aan kosten met zich meebrengt. Voor studenten geldt deze regel al bij een jaarlijkse opname van 6000 euro.

Belgische Eddy neemt afscheid van zijn vrouw Bankmedewerkers nemen hem te grazen

Bij Rabobank zijn er ook kosten verbonden aan het opnemen van contant geld bij pinautomaten van andere aanbieders dan Geldmaat. Er wordt een vast bedrag van 0,75 cent per opname gerekend.

Sommige banken overwegen slechts één gratis geldopname per dag toe te staan. Deze veranderingen onderstrepen een duidelijke trend.

contant geld uit de muur te trekken in 2024

De kosten voor het bij je dragen van contant geld nemen toe, wat met name nadelige gevolgen kan hebben voor bepaalde groepen in de samenleving.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven