Het zal je maar gebeuren: Vrouw schrikt zich kapot van haar nieuwe wenkbrauwen!

Het uiterlijk speelt een prominente rol in de hedendaagse maatschappij, wat leidt tot een toename van cosmetische ingrepen bij zowel mannen als vrouwen.

Vooral jongeren kiezen steeds vaker voor cosmetische behandelingen, zoals het slijpen van gezonde tanden voor facings en het opspuiten van lippen.

Deze trend is duidelijk zichtbaar in televisieprogramma’s zoals ‘Echte Meisjes in de Jungle’ en ‘Ex on the Beach’, waar deelnemers vaak vergelijkbare uiterlijke kenmerken hebben als gevolg van dergelijke ingrepen.

Er zijn ook subtielere opties, zoals het laten stylen van de wenkbrauwen of het verven van het haar, naast de meer ingrijpende behandelingen.

Zelfs permanente make-up is niet echt permanent, hoewel langdurig. Na enkele jaren vervaagt het en moet het bijgewerkt worden.

Permanente make-up kan een tijdsbesparing zijn. Bijvoorbeeld door te kiezen voor permanent aangebrachte eyeliner, gekleurde lippen of wenkbrauwen.


Ondanks dat een behandeling van de wenkbrauwen bedoeld kan zijn om ze te accentueren, kan een teleurstellend resultaat of te zware make-up bijvoorbeeld leiden tot een ongewenst langdurig effect, zoals bijvoorbeeld de ‘harige rupsen’ boven de ogen, wat het geval was bij deze dame.


Deze opkomende trends in cosmetische ingrepen benadrukken de veranderende percepties van schoonheid en het verlangen van velen om hun uiterlijk aan te passen. De keuze voor een behandeling kan zowel positieve als negatieve gevolgen hebben.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven