Vrouw schrikt zich kapot als ze het eindresultaat ziet van haar nieuwe permanente wenkbrauwen!

Met de toenemende aandacht voor uiterlijk in de maatschappij, kiezen zowel mannen als vrouwen vaker voor cosmetische ingrepen.

Ook jongeren ondergaan steeds vaker cosmetische behandelingen, zoals het slijpen van gezonde tanden voor facings en het opspuiten van lippen.

De invloed van dit fenomeen is duidelijk merkbaar in tv-programma’s zoals ‘Echte Meisjes in de Jungle’ en ‘Ex on the Beach’, waar deelnemers vaak kiezen voor cosmetische ingrepen.Door dergelijke ingrepen kunnen mensen vergelijkbare uiterlijke kenmerken hebben.


Een scala aan behandelingen varieert van meer ingrijpende tot subtiele opties, zoals het stylen van wenkbrauwen of het verven van het haar.


Ondanks dat permanente make-up langdurig lijkt, is het niet echt permanent. Na enkele jaren vervaagt het en moet het bijgewerkt worden.


Permanente make-up kan weliswaar tijdwinst opleveren, wat bijvoorbeeld

Er kan gekozen worden voor permanent aangebrachte eyeliner, gekleurde lippen of wenkbrauwen.

Echter, als het resultaat tegenvalt of als bijvoorbeeld de aanbrenging te dik is, kan dit leiden tot een ongewenst langdurig effect, zoals ‘harige rupsen’ boven de ogen, zoals in het geval van deze dame.

Deze trends in cosmetische ingrepen benadrukken de veranderende percepties van schoonheid en het verlangen van veel mensen om hun uiterlijk aan te passen. Daarbij kunnen de keuzes voor een behandeling zowel positieve als negatieve gevolgen hebben.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven