Priester doet het ondenkbare tijdens doop: Reactie van ouders kom er niet!

Voor veel protestantse en katholieke gemeenschappen is kinderdoop een gebruikelijke traditie en daarom van groot belang.


Echter, onlangs circuleert er een schokkende video op internet waarin een priester over de schreef gaat tijdens een doopceremonie.


In de video is te zien hoe de priester een huilende baby onverwacht een harde klap geeft. Ondanks de duidelijke verstoring, lijken de ouders verlamd en komen niet in actie.

De christelijke doop symboliseert in de christelijke traditie het ‘schoonwassen’ van zonden, waarmee men wordt voorbereid om voor God te verschijnen.

Tijdens de doop wordt het kind meestal niet volledig ondergedompeld in water; in plaats daarvan wordt het hoofdje besprenkeld met doopwater, wat vaak gewoon kraanwater of gebotteld water is.

Het ritueel voegt zelf de speciale betekenis toe, en de standaard woorden die door de priester worden uitgesproken tijdens de doopceremonie zijn daar een belangrijk onderdeel van.De tekst luidt:

De woorden van de doop zijn:  “Ik doop u in de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest.”

Huilende baby’s tijdens de doop zijn normaal vanwege hun leeftijd. Echter, in een specifiek filmpje vertoont de priester een ontoelaatbare reactie op het huilen van de baby.

In plaats van het kindje te troosten, geeft de priester het een harde klap, waarna hij daarna het kindje probeert te troosten.


Op het eerste gezicht lijkt de schokkende daad niet tot de aanwezigen door te dringen. Zelfs de ouders reageren aanvankelijk met stomme verbazing en grijpen niet in, zelfs niet wanneer hun kind duidelijk harder begint te huilen na de klap.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven