Telegraaf komt met bizarre reportage: Asielzoeker vertelt dat stelen gewoon is

Volgens de lokale bewoners is de situatie in Ter Apel, een dorp in Groningen, de laatste tijd aanzienlijk verslechterd door toenemende overlast veroorzaakt door asielzoekers.

In oktober 2021 bereikte de situatie een kritiek punt waardoor de veiligheidsregio Groningen besloot een artikel 51-procedure te starten, als gevolg van de ernstige crisis veroorzaakt door de groeiende toestroom van asielzoekers.

Met 750 asielzoekers in een nachtopvang die eigenlijk slechts bedoeld is voor 275 personen, raakte het asielzoekerscentrum overbevolkt. Ondanks deze situatie,Het kabinet heeft niet ingegrepen tijdens de crisis.

In april 2022 uitte burgemeester Koen Schuiling van Groningen zijn zorgen over de problematische omstandigheden in het asielzoekerscentrum en de beperkte mogelijkheden om de situatie te verbeteren.

De capaciteitsproblemen leidden tot de noodzaak voor honderden asielzoekers om buiten het asielzoekerscentrum te overnachten in augustus 2022.

De overlast in het dorp neemt toe, met gevallen van diefstal, bedreiging en ongewenste intimiteiten die voor heftige situaties zorgen.


De ernst van de situatie heeft ertoe geleid dat lokale winkeliers gezamenlijk een brief naar de gemeente hebben gestuurd, waarin ze aangeven dat het dorp “kapot” is.


Rick de Graaff, een verslaggever van de Telegraaf, bezocht het dorp en sprak met een asielzoeker die het normaal vond dat hij eten had gestolen.


Ook De Telegraaf heeft beelden vrijgegeven van inbraken die door bewoners in hun eigen huis zijn vastgelegd, wat de ernst van de situatie verder illustreert.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven