Deze theesoorten zijn perfect voor diverse gezondheidsklachten.

Het drinken van thee kent ontzettend veel voordelen. Buiten het feit dat het lekker en gezond is, kan het ook helpen bij ontzettend veel gezondheidsklachten. Er zijn theesoorten die kunnen helpen bij slapeloosheid en theesoorten die helpen bij een opgeblazen gevoel of onrust. Hieronder laten we je weten welke soorten het gezondst zijn en welke soorten je kunt inzetten bij diverse gezondheidsklachten.

Deze theesoorten zijn perfect voor diverse gezondheidsklachten ☕️💪 - Vrouwen Feitjes

Opgeblazen gevoel

Het komt wel eens voor dat je na het nuttigen van een flinke maaltijd te kampen krijgt met een opgeblazen gevoel. Thee met kamille, munt en gember kunnen uitstekend helpen om misselijkheid en krampen te verlichten. Deze kruiden werken namelijk tevens ontspannend voor het maag-darmkanaal.

Hoge bloeddruk

Als je last hebt van een hoge bloeddruk is het raadzaam om dagelijks minimaal drie koppen groene thee of vijf koppen zwarte thee te drinken. Deze theesoorten hebben het voordeel dat ze bloeddrukverlagend zijn. Ook is deze thee uitermate geschikt voor het verlagen van de hoeveelheid cholesterol.

Niet kunnen slapen

Er zijn diverse verschillende theesoorten die zorgen voor een kalmerend effect, ideaal dus om te ontspannen. Heb je echt moeite om in slaap te vallen? Drink dat een kopje lavendelthee, muntthee, valeriaanwortelthee of kamillethee voor het slapen gaan. Het voordeel van deze kruiden is dat deze stress tegengaan, angst verlichten en zorgen voor ontspanning.

Keelpijn of verkoudheid

Wanneer we last hebben van een verkoudheid, krijgen we vaak te maken met verstopte luchtwegen of een pijnlijke keel. Om deze klachten te verzachten kan zoethoutthee uitstekend helpen. Het voordeel van zoethout is dat deze slijm afbreekt en zorgt voor een verzachtend laagje in de keel.

Blaasontsteking

Wanneer je te kampen hebt met een blaasontsteking of urineweginfectie, is het raadzaam om cranberrythee te drinken. Het grote voordeel bij Cranberry’s is dat deze vol zitten met antibacteriële eigenschappen die de urinewegen reinigen. Het afweersysteem wordt ook versterkt aangezien Cranberry’s ook vol zitten met vitamine C.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven