Tip: Het schoonmaken van het toilet wordt makkelijker dankzij de inzet van knoflook!

Knoflook staat bekend als een smaakmaker in vele gerechten. Maar wist je dat deze groente ook gebruikt kan worden voor schoonmaakdoeleinden, zoals het reinigen van je toilet?


Veel mensen vinden het schoonmaken van de wc een minder aangename taak, maar met knoflook kan dit klusje een stuk eenvoudiger worden.


Het klinkt misschien vreemd, maar knoflook heeft ontstekingsremmende en ontsmettende eigenschappen.

Knoflook bevat allicine, een stof met een sterke geur die effectief bacteriën en schimmels bestrijdt. Daarom is knoflook een nuttig hulpmiddel in de strijd tegen vuil en aanslag.

Het proces is eenvoudig: plaats een gepeld knoflookteentje in de toiletpot. Door dit elke twee weken te herhalen, zul je merken dat de frequentie van het schoonmaken van je toilet vermindert.

Een handige tip is om de knoflook ‘s avonds of ‘s nachts in de pot te plaatsen.

Om onaangename geurtjes in huis te elimineren, kun je een paar teentjes knoflook naast het toilet leggen en ze de volgende ochtend doorspoelen. Op die manier heb je er overdag geen last van.

Knoflook kan ook zeer effectief zijn bij andere schoonmaakwerkzaamheden in huis. Het is met name nuttig in vochtige ruimtes zoals de badkamer, keuken of kelder. Hier kan het helpen om schimmel en onaangename geuren te bestrijden.

Als je dus de volgende keer naar de supermarkt gaat, is het zeker de moeite waard om een extra netje knoflook mee te nemen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven