Gezin gebruikt al drie jaar geen toiletpapier: ‘De keuze kwam er om verschillende redenen’

Het managen van een huishouden brengt veel uitdagingen met zich mee, zowel logistiek als financieel, vooral als ouders rekening moeten houden met de behoeften van het hele gezin en tegelijkertijd het budget in de gaten moeten houden.

Plotse uitgaven kunnen soms zwaar doorwegen, en met de huidige stijging van de prijzen wordt het steeds belangrijker om mogelijkheden te vinden om te besparen. Een moeder heeft een onconventionele manier ontdekt om kosten te besparen op het gebruik van toiletpapier.

Vreemde nieuwe trend De reden waarom heel veel mensen een wc rol in hun koelkast plaatsen

Amber Allen en haar echtgenoot Joseph, ouders van drie kinderen, hebben ervoor gekozen om volledig te stoppen met het gebruik van toiletpapier.

Dit verrassende besluit namen zij drie jaar geleden. Amber legt de beweegredenen achter deze keuze uit: “We gebruiken al drie jaar geen wc-papier meer.”

”Om verschillende redenen hebben we deze keuze gemaakt. Ten eerste: we hadden een schuld van 70.000 dollar en moesten dus besparen.”

”Ik ben minder gaan shoppen, goedkoper gaan eten, maar nog steeds gezond. Toen kreeg ik plotseling een ingeving. WC-papier kopen is als ons geld door de wc gooien.”


”Na overleg met Joseph besloten we geen toiletpapier meer te kopen en in plaats daarvan een doekje te gebruiken.”


Amber wijst erop dat deze aanpak hen aanzienlijke besparingen heeft opgeleverd. “In 3 jaar hebben we tussen de 1.200 en 2.100 dollar bespaard.”

”Ik moet echter toegeven dat we nog steeds wat rollen kopen voor gasten. We hadden ook overwogen om ‘neem je eigen rol mee’ te promoten onder vrienden, maar dat leek ons onbeleefd.”

Amber en Joseph zijn van plan om nog een tijdje door te gaan met het gebruik van doeken en het regelmatig wassen ervan, hoewel dit niet altijd prettig is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven