Transvrouw wil miss verkiezing winnen en anderen vooral inspireren!

Met Nederland als voorbeeld wil de 25-jarige Lennie Blockmans uit Antwerpen nu ook proberen om een missverkiezing te winnen.

Lennie zal meedoen aan de missverkiezing van 2024 en streeft ernaar om uiteindelijk Miss België te worden.

In een interview met Het Laatste Nieuws deelde de 25-jarige haar achtergrond en zei: “Op jonge leeftijd droomde ik van kroontjes en jurken, maar voor een klein jongetje was die wereld veraf.”

Mijn doel is om anderen te inspireren, zelfs als dat onbereikbaar lijkt. Ik wil de verandering zijn die ik zelf wil zien.

Op school kreeg ik enkel te horen hoe mannen en vrouwen kinderen moeten maken, dat was niet behulpzaam. Daarom geloof ik dat ik zelf de verandering moet zijn.

De transitie is allesbehalve makkelijk, maar Blockmans is vastbesloten.Ze noemt haar transitie zelfs ‘de grootste uitdaging in haar leven’

“Het was bevrijdend, maar ook angstaanjagend. Je gedachten blijven doorgaan. Waarom zou je een gezond lichaam willen veranderen? Is dat echt nodig?”

“Maar dan besef je meteen: Onzin! Het is absoluut noodzakelijk. Na elke procedure voelde ik me extreem gelukkig. Dat was de beste bevestiging die ik kon krijgen.”


Als kind was ik heel vrij in mijn expressie, flamboyant en verfijnd, zonder me vragen te stellen.


Op jonge leeftijd denk je niet na over rollenpatronen en gender. Maar al snel ontdekte ik dat ik op jongens viel. Ik kwam toen tot een duidelijke conclusie: ik was gay. Maar dat voelde niet helemaal juist. Er was meer, het was niet voldoende.

Op 17-jarige leeftijd zag Lennie een interview van Caitlyn Jenner waarin ze uit de kast kwam. Dit zette haar aan het denken, en enkele maanden later nam ze de beslissing om zelf ook uit de kast te komen.

Na het nemen van deze beslissing merkte Lennie dat haar vriendengroep steeds kleiner werd. Haar moeder was haar grote steun en toeverlaat, maar zij is drie jaar geleden overleden.

“Ik

“Hoewel ik nu weet wie ik ben, merk ik dat ik voor sommige mensen nooit als volwaardig zal worden beschouwd. Zelfs bij het daten: veel mannen zien mij helemaal niet als vrouw.”

Hoewel ze volop zou kunnen praten over de verkiezing waar ze aan zal deelnemen, heeft Lennie het vooral over haar transitie en de manier waarop velen haar behandelen.

“Als trans persoon heb je een doelwit op je voorhoofd staan. Elke dag krijg ik wel een woord of een blik. Als ik dat niet meer wil, kan ik beter binnenblijven.”


Lennie wordt door Het Laatste Nieuws gevraagd waarom ze zo openlijk praat over haar transitie. Waarom kiest ze er niet voor om onder de radar te blijven als trans vrouw.


”Dat wordt de stealth-methode genoemd, maar dat ben ik niet. Ik vind het belangrijk om vrij snel duidelijk te maken wat mijn situatie is. Trans-zijn is niet wie ik ben, het definieert me niet volledig.”

“Hoewel het mijn verleden als jongen is, heeft dit invloed op wie ik ben. Ik begrijp dat dit veel deuren sluit, maar tegelijkertijd niemand om de tuin leidt.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven