Definitief vaarwel: Familie en vrienden nemen afscheid van hun geliefde Cilly Dartell

Op woensdag zal het afscheid plaatsvinden van de recent overleden Cilly Dartell. Familie en vrienden zullen samenkomen voor een herdenkingsdienst in De Duif, een kerkgebouw in Amsterdam.

Definitief vaarwel Familie en vrienden nemen afscheid van hun geliefde Cilly Dartell

Daarnaast wordt er ook een livestream van de dienst verzorgd. Voorafgaand aan de dienst is er opgeroepen om foto’s van momenten met Dartell te delen op Instagram.

Definitief vaarwel Familie en vrienden nemen afscheid van hun geliefde Cilly Dartell

Tijdens de dienst zullen deze foto’s worden getoond. Onder andere Patty Brard, Viktor Brand, Justine Marcella en Tina Nijkamp hebben gehoor gegeven aan de oproep door hun persoonlijke foto’s met Dartell te delen.

Definitief vaarwel Familie en vrienden nemen afscheid van hun geliefde Cilly Dartell

De presentatrice Cilly Dartell werd voornamelijk bekend bij het grote publiek door haar werk voor het programma Hart van Nederland.


Tussen 1996 en 2012 was ze de presentatrice van het programma, evenals van het programma Shownieuws.


Cilly woonde in Florida, Verenigde Staten. Ze is getrouwd met Jan Cocheret, een piloot, en samen hebben ze twee zoons.


In een hartverscheurende wending kreeg de ernstig zieke Cilly DartellOnlangs kreeg Cilly te horen dat haar longkanker was uitgezaaid naar haar buikvlies en zich nu ook rond haar rechternier bevond.

Dit tragische nieuws kwam nadat artsen haar hadden verteld dat er helaas geen verdere behandelingsopties beschikbaar zijn.

Sinds 2019 was Cilly op de hoogte van haar diagnose: longkanker in stadium vier met uitzaaiingen. Ze herinnert zich dat haar longarts haar destijds vertelde dat sommige patiënten de vijfjaarsgrens bereiken.


Cilly deelde met weekblad Story dat de prognose een schok voor haar was. Ze zei: “Vijf jaar is niets. Ik wilde nog minstens tien tot vijftien jaar leven.”


Gedurende de afgelopen jaren onderging Cilly meerdere chem0kuren en immuuntherapieën, altijd gesteund door haar man Jan Cocheret en hun twee kinderen. Ondanks de uitdagingen bleef ze hoopvol.

Ze zei: “Ondanks dat ik ernstig ziek was, krompen sommige uitzaaiingen of bleven ze stabiel. Dat gaf me hoop. De hoop dat ik een van die mensen zou zijn bij wie het een chronische ziekte wordt,”.

Helaas bleek dat niet het geval te zijn. Cilly moest accepteren dat artsen niet konden voorspellen hoelang ze nog zou hebben. Zezei: “Het kan een maand zijn, maar misschien ook wel twee maanden.”

Definitief vaarwel Familie en vrienden nemen afscheid van hun geliefde Cilly Dartell

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven