Dit ga je waarschijnlijk vanaf 1 juli betalen voor het terugleveren van zonne-energie!

zonnejpg

Binnenkort zullen klanten van Vattenfall met zonnepanelen een vergoeding moeten betalen voor het terugleveren van elektriciteit aan het stroomnet.


Deze nieuwe regeling treedt in werking op 1 juli en is van toepassing op zowel klanten met een variabel contract als op nieuwe vaste contracten die op die datum starten.


Vattenfall zal een vergoeding in rekening brengen op basis van de hoeveelheid teruggeleverde energie. Klanten die minder dan 500 kWh per jaar terugleveren, zullen niets betalen.


Voor hoeveelheden boven de 500 kWh wordt een vergoeding in rekening gebracht. De kosten bedragen 56 euro per jaar voor teruglevering tussen 500 en 750 kWh.


De kosten zullen verder stijgen bij hogere terugleverhoeveelheden. Vergelijkbare maatregelen zijn eerder al genomen door andere energiebedrijven zoals Eneco, Greenchoice en Vandebron.


Volgens Energievergelijk.nl worden eigenaren van zonnepanelen nu door vrijwel alle Nederlandse energiebedrijven extra belast.

Momenteel stijgen de kosten als gevolg van de salderingsregeling, die klanten met zonnepanelen de mogelijkheid biedt om hun teruggeleverde stroom van hun eigen verbruik af te trekken.

Dit resulteert in een hogere vergoeding tijdens periodes van hoge vraag en lage aanbod, terwijl zonnepanelen vaak stroom terugleveren wanneer er een overvloed aan goedkope elektriciteit is.

Energiebedrijven begonnen recentelijk met het rekenen van terugleverkosten nadat een voorstel om de salderingsregeling geleidelijk af te bouwen door de Eerste Kamer werd afgewezen.

Ondanks de extra kosten benadrukt Vattenfall dat investeren in zonnepanelen nog steeds aantrekkelijk is.

1. Alles wordt maar duurder, ongelooflijk
2. Ongelooflijk, hier kan ik zo slecht tegen
3. Het wordt steeds gekker in dit landje
4. Ik maak me serieus zorgen
5. Dit gaat nergens meer over

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven