Reden onbekend: Populair bedrijf met grappige teksten op spullen failliet!

recht 1jpg

Naar verluidt heeft Rumag, het bedrijf dat bekend is vanwege zijn assortiment met humoristische teksten op producten zoals T-shirts, mokken en ballonnen, het faillissement aangevraagd.

Er zijn geen specifieke gegevens beschikbaar over de recente prestaties van Rumag, maar uit de gegevens van 2022 blijkt dat het bedrijf aanzienlijke verliezen heeft geleden.

De producten van Rumag omvatten items zoals mokken met de tekst ‘Niet.mijn.probleem’, deurmatten met ‘Rot.op’, en ovenwanten met ‘Aangebrande.tengels’.

Opgericht in 2016, richtte Rumag zich op het ontwerpen, produceren en verkopen van verschillende kledingaccessoires, zowel online als offline, met de herkenbare punt tussen woorden.

Ondanks het brede assortiment, inclusief T-shirts, hoodies, sweaters en huispakken in oranje voor het aankomende EK voetbal, kampte Rumag financieel met problemen.

Gisteren heeft de rechtbank in Amsterdam Rumag failliet verklaard, volgens de meest recente gegevens bij de Kamer van Koophandel.

Met gegevens van eind december 2022, waaruit bleek dat er bijna 1,3 miljoen euro verlies was,

Het eigen vermogen van Rumag was aan het einde van 2021 reeds negatief en daalde verder tot min 1,7 miljoen euro aan het einde van 2022, wat suggereert dat het bedrijf op dat moment technisch failliet was.

Financieel directeur David van Oosten Slingelandt, van het inmiddels ook failliete moederbedrijf Just Another Media, heeft geen commentaar gegeven.

Curator Charlotte de Haan, die samen met Sylvain Saris het faillissement van Rumag afhandelt, kon weinig details verstrekken.

Zij benadrukte dat ze nog bezig zijn met de inventarisatie en het onderzoeken van een mogelijke doorstart. Er is interesse getoond door meerdere partijen, maar exacte aantallen zijn nog niet bekend.

De oorzaak van het faillissement wordt nog onderzocht en het is nog niet duidelijk of 2023 gunstiger was dan 2022.

Volgens het bestuur van Rumag toonde de jaarrekening over 2022 nog optimisme met de opmerking: “De continuïteit van de vennootschap hangt in hoge mate af van de bereidheid van de groepsmaatschappijen/aandeelhouders om deze financiering te continueren en aan te vullen.”

”Er zijn inmiddels concrete toezeggingen hierover gedaan”, aldus de tekst. Ondanks deze toezeggingen is het toch misgegaan voor Rumag.

1. Vier jaar geleden werd het bedrijf al bekritiseerd in een programma.
2. Vele teksten bleken afkomstig van internet en social media.
3. Bijna iedereen kent dit bedrijf.
4. Op social media waren ze toonaangevend in het land.
5. Toch een teleurstelling!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven