Het EK kijken op straat met de buren? Houd rekening met deze regels!

ekpng

Overweeg je om samen met je buren het EK op een groot scherm in de openbare ruimte te bekijken?

Let goed op, want er zijn specifieke regels waaraan je moet voldoen. Een tv-licentie is vereist voor dergelijke evenementen volgens gemeentelijke voorschriften.

Drama in Eindhoven: Hooligans compleet losgegaan op voetballende kinderen!

Velen willen graag samen de wedstrijden van het Nederlands Elftal bekijken, maar zonder de juiste vergunning kan dit tot problemen leiden.

Benieuwd naar de specifieke regels en wat wel en niet is toegestaan? Jeroen van Eijndhoven, de woordvoerder van de gemeente Rijswijk, licht toe:

”Bij het plaatsen van een groot scherm in de openbare ruimte voor het bekijken van het EK, is een licentie van Videma vereist.”

”Deze regel geldt voor de grote schermen die vaak op drukke plekken staan en waar honderden mensen naar kunnen kijken. Voor het bekijken op een tv, laptop of tablet heb je geen licentie nodig.”

Drama in Eindhoven: Hooligans compleet losgegaan op voetballende kinderen!

Tijdens het Europees Kampioenschap voeren gemeenten strikte controles uit om ervoor te zorgen dat regels worden nageleefd. Het niet naleven van deze regels kan leiden tot boetes.

Zorg ervoor dat je de vereiste vergunningen op tijd regelt als je zorgeloos wilt genieten van het Nederlands Elftal op een groot scherm buiten.

Bron: Omroep West

1. Het niet naleven van deze regels kan leiden tot boetes!
2. Gemeenten voeren strikte controles uit!
3. Let goed op want er zijn specifieke regels!
4. Vele mensen zijn niet op de hoogte van deze regels.
5. De regels: Dit mag wel en dit mag juist weer niet!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven