Moeder boos op grootouders omdat ze niet willen oppassen: ‘Ze moeten helpen’

gojpg

Er circuleert op dit moment een opmerkelijke video van Rachel, ook bekend als @rachonlife, die voor de nodige discussie zorgt.

In haar video spreekt Rachel zich fel uit over grootouders die graag pronken met hun kleinkinderen, maar zelden bereid zijn om op te passen.

Tegelijkertijd prijst ze grootouders die actief betrokken zijn bij het leven van hun kleinkinderen. Rachel, bekend om haar directe mening, richt haar kritiek op grootouders die opscheppen over hun kleinkinderen maar niet de moeite nemen om echt deel te nemen aan hun leven.

Ze zegt: “Ik wil het hebben over grootouders die zich zouden moeten schamen omdat ze geen tijd willen doorbrengen met hun kleinkinderen, omdat ze denken dat het niet hun taak is.”

Rachel benadrukt dat haar kritiek gericht is op grootouders die klagen over het missen van hun kleinkinderen, maar zelf nooit initiatief tonen om hen te bezoeken.

Er wordt benadrukt dat het belangrijk is voor grootouders om een betrokken rol te spelen in het leven van hun kleinkinderen, in plaats van alleen te klagen over het missen van de kleintjes zonder zelf actie te ondernemen, of zich anders voor te doen dan ze daadwerkelijk zijn.

Het pleidooi online luidt dat grootouders een actieve betrokkenheid moeten hebben in het leven van hun kleinkinderen.

Het wordt benadrukt dat grootouders die hun rol serieus nemen, een essentiële positie innemen in het leven van hun kleinkinderen, en niet slechts gezien dienen te worden als oppas of vriend, maar als waardevolle grootouderfiguur.

Rachel laat doorschemeren dat haar gezinsleven goed gestructureerd is. Haar lof voor haar schoonouders is groot: “Mijn man en ik gaan op maandag naar therapie.”

”Wanneer mijn schoonouders op bezoek komen, zorgen ze dat de kinderen in bed liggen. Op het moment dat wij terugkomen, zijn ze al vertrokken.”

Rachel benadrukt het belang van de steun van grootouders: “Ze begrijpen dat hun zoon, mijn man dus, hulp nodig heeft en het is hun taak om er te zijn, ondanks zijn 33 jaar.”

De video heeft veel reacties uitgelokt. Sommigen herkennen zich in het verhaal van Rachel. Een reactie luidt: “Mijn moeder wil altijd dat ik de kinderen naar haar toe breng, terwijl ze in dezelfde straat woont.”

Een ander schrijft: “Mijn ouders wonen maar 30 minuten bij me vandaan. Ze vinden het te veel moeite om naar mijn huis te rijden om hun kleinkind te zien.”


Niet iedereen is het eens met Rachel’s mening. In plaats daarvan benadrukt een gebruiker dat het de taak van ouders is om kinderen op te voeden, niet van grootouders: “Deel uitmaken van het leven van kleinkinderen is iets anders dan ze opvoeden.”

@rachonlife Ahhhh lets see whose feathers are ruffled today. #rachonlife #millennialmom #boomergrandparents #unsolicitedmomadvice #relatablemomcontent ♬ original sound – rachel | mom stuff + lifestyle

1. Deze moeder haalt hard uit naar grootouders!
2. Haar video heeft heel veel reacties opgeleverd!
3. Grootouders moeten volgens haar een actieve rol spelen
4. Grootouders moeten zich als grootouders gedragen…
5. Deze moeder neemt geen blad voor de mond!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven