Toekomstige vriend van Amalia moet aan veel regels voldoen!

amaliajpg

Prinses Amalia, op 20-jarige leeftijd, ontdekt de wereld van daten, net als veel andere jongeren in koninklijke kringen.

Allemaal prima en leuk, maar Amalia staat voor extra uitdagingen vanwege haar positie. Wat wordt er eigenlijk verwacht van iemand die serieus aan het daten is met een troonopvolger?

Voor Amalia is het niet zomaar mogelijk om met iemand te trouwen als ze haar rechten op de troon wil behouden. Er gelden strenge regels voor potentiële partners.

De geruchten over Amalia’s liefdesleven zijn tot nu toe alleen geruchten. De Duitse jongen en de Bulgaarse kunstenaar zijn momenteel haar vrienden, maar wie weet wat de toekomst brengt?

Wat Amalia betreft, een huwelijk met een andere troonopvolger is ingewikkeld zonder afstand te doen van de eigen troon. Dit zou de erfopvolging in een van de koninkrijken veranderen.

Volgens de Belgische wetgeving mag Amalia niet trouwen met een Belgische prins, een regel die al sinds 1830 bestaat om politieke problemen te voorkomen.

Als een relatie serieuzer wordt, wordt een potentiële partner grondig gescreend, inclusief druggebruik en financiële geschiedenis.

Naast liefde is ook de achtergrond van de partner belangrijk, vooral in koninklijke kringen waar gelijkenis vaak wordt gewaardeerd.

Langdurige relaties in de koninklijke sfeer, zoals die van prins William en Catherine, benadrukken het belang van geduld en zekerheid in partnerkeuze.

Voor de gezondheid van toekomstige generaties ondergaat een potentiële partner medische keuringen en vruchtbaarheidstests.

De goedkeuring van een koninklijke partner door de Tweede Kamer vereist aandacht voor gedrag en achtergrond.

Prinses Amalia

Liefde werd door haar aangegeven als iets wat zwaarder weegt dan de troon, een sentiment dat ook haar vader deelde.


Volgens premier Mark Rutte zou Amalia ook haar rechten op de troon behouden als ze ervoor kiest om met een vrouw te trouwen, alhoewel dit verschillende juridische vragen met zich mee zou brengen.


1. Eventuele toekomstige partner haakt wel af na het zien van deze waslijst.
2. Jeetje dat gaat wel heel erg ver!
3. Bij het lezen van deze regels en voorwaarden krijg je de kriebels
4. Dit wordt er allemaal onderzocht als ze een partner krijgt!
5. Eventuele partner raakt zijn privacy direct kwijt!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven