Man krijgt nieuwe tanden in Turkije: Garantie stopt na de voordeur!

88jpg

Binnen de wereld van cosmetische ingrepen is tegenwoordig bijna alles mogelijk. Voor wie op zoek is naar voordelige keuzes, lijkt Turkije een veelgekozen bestemming te zijn.

In Turkije worden behandelingen zoals het aanbrengen van facings aangeboden voor de helft van de prijs die je in Nederland zou betalen.

Belgische vrouw wordt op eerste dag ontslagen: Bedrijfsleider vind haar tanden lelijk!

De facings, ook wel gezien als de haute couture van de tandheelkunde, betreffen het afslijpen van een deel van de natuurlijke tanden, gevolgd door het plaatsen van aangepaste, nieuwe ’tandjes’ voor een stralende lach.

Ondanks de meestal soepel verlopende procedures, kan het af en toe misgaan. Soms moeten cliënten voorafgaand aan het plaatsen van de definitieve facings tijdelijke, kleine ‘haaientandjes’ dragen, wat vaak tot verraste reacties leidt.

Echter, in het geval van een man genaamd Harry, resulteerde dit in een geheel andere reactie. Hij vond het zo vermakelijk dat hij besloot het hele proces te filmen.

In plaats van direct het eindresultaat te tonen, besluit Harry om eerst te spelen met zijn tijdelijke tanden in een zelfgemaakt filmpje.

Niet alles verliep voorspoedig. De facings die Harry kreeg, veroorzaakten problemen doordat zijn boventanden snel verkleurden. Dit resulteerde in een ongelijkmatig gebit, door Harry beschreven als een “Duo Penotti” glimlach.

In landen als Turkije, waar klinieken soms beperkte garantie bieden, kunnen correcties van zulke fouten duur uitvallen.

Harry’s ervaring benadrukt de mogelijke risico’s van goedkope cosmetische ingrepen in het buitenland.


De noodzaak van zorgvuldige afweging en onderzoek voorafgaand aan dergelijke procedures wordt hier benadrukt, vooral in gebieden waar de nazorg mogelijk tekortschiet.

@bigharryuk Turkey reslly did f*ck my teeth up this time😩😱 #turkey🇹🇷 #turkeyteeth #veeners #dentist ♬ Level Up – Ciara

1. Het is in Turkije stukken goedkoper maar je weet wat ze zeggen…
2. Goedkoop is vaak duurkoop!
3. Niet zo heel erg gek dat hij niet blij is…
4. Hij besloot het resultaat online te delen:
5. Het zal je maar overkomen…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven