Sommige dingen was je verkeerd in de wasmachine: Twee veelgemaakte fouten!

wasm 1jpg

Over de vraag of badmatten en badtapijten essentieel zijn of juist vermeden moeten worden, bestaat verdeeldheid onder mensen.


Om je wasmachine niet te beschadigen, is regelmatig wassen van deze items cruciaal.


Badmatten en badtapijten hebben de neiging snel vies te worden door ophoping van stof, dode huidcellen en haren in de vochtige omgeving van de badkamer, wat schimmelgroei kan bevorderen.


Door regelmatig wassen blijft niet alleen hygiënisch, maar het is ook essentieel om problemen zoals voetschimmel te voorkomen.


De meeste badmatten en badtapijten kunnen veilig in de wasmachine worden gewassen. Voordat we daar dieper op ingaan, laten we eerst het verschil tussen deze twee bekijken.


Badtapijten zijn meestal groter en zwaarder, gemaakt van synthetische vezels zoals polyacryl of polyester, terwijl badmatten kleiner zijn en doorgaans van natuurlijke vezels zoals katoen worden vervaardigd.

In de terminologie die wordt gebruikt voor deze badkameraccessoires zijn er regionale en persoonlijke verschillen.

Bij het wassen van badmatten en -tapijten is het belangrijk om twee ernstige fouten te vermijden. Let allereerst op het maximale gewicht dat je wasmachine aankan.

Badmatten en -tapijten hebben de neiging veel water op te nemen en zijn behoorlijk zwaar, wat tijdens het centrifugeren problemen kan veroorzaken als de wasmachine te vol is.

Ten tweede, was matten met rubberen onderkant altijd op maximaal 40°C om te voorkomen dat het rubber losraakt en schade aan de wasmachine veroorzaakt. Badmatten van zuiver katoen zonder rubber kunnen echter wel op 60°C worden gewassen.

Daarom is het van groot belang om altijd de wasinstructies van de fabrikant te bekijken voordat je je badmat of -tapijt in de wasmachine stopt.


Om mogelijke reparaties en schade aan je wasmachine te voorkomen, kan het handig zijn om dit te doen.


1. Het schijnt dat velen zich niet bewust zijn van dit verschil.
2. Jij hebt hoogstwaarschijnlijk hier nog nooit over nagedacht!
3. Je wast vermoedelijk dit item en doet het waarschijnlijk fout!
4. Belangrijk om te weten als je om je apparaat geeft!
5. Door deze 2 fouten kan je wasmachine stuk gaan!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven