Vrouw (62) wil visum voor haar man (26): ‘We willen gewoon samen zijn’

ii 1jpg

Een vrouw raakte betoverd door een man die 37 jaar jonger was, nadat ze hem via het internet had leren kennen, ondanks dat ze eerst dacht dat hij iemand anders was.

Isabell Dibble, 62, ontmoette Bayram Boussada, 26, toen hij haar een vriendschapsverzoek stuurde op Facebook.

In eerste instantie dacht de grootmoeder van tien dat Bayram iemand anders was die ze had ontmoet tijdens een vakantie in Tunesië, en wees zijn verzoek af omdat ze hem ’te jong’ vond.

Het stel begon later echter met elkaar te praten en al snel besefte Isabell dat hij niet de persoon was die ze dacht dat hij was.

Hoewel ze aanvankelijk twijfelde, klikte het tussen hen en besloot Isabell in oktober 2019 naar Tunesië te reizen, waar Bayram een romantisch aanzoek plande en een enthousiaste Isabell ‘ja’ zei.

Het echtpaar trouwde in januari in Tunesië op het gemeentehuis en vierde hun speciale dag met zo’n 100 gasten.


Isabell sprak over de uitdagingen die ze tegenkomen: “Ondanks het leeftijdsverschil ben ik gelukkiger dan ooit tevoren. Het valt niet mee om Bayram naar Groot-Brittannië te halen vanwege de huidige omstandigheden en de reisbeperkingen. We weten nog niet wanneer we elkaar weer kunnen zien.”


Isabell deelde haar gevoelens: ‘Ik weet dat er veel negatieve aspecten zijn, dus ik had mijn bedenkingen en was sceptisch.


‘Ik heb verhalen gehoord over vrouwen in vergelijkbare situaties, maar ik had nooit gedacht dat ik hier zou belanden. Hij heeft nooit om geld gevraagd, nooit om iets anders.


“Het maakt niet uit of ik daarheen verhuis of hij hierheen komt, we willen gewoon samen zijn. Ik heb mijn familie, kinderen en kleinkinderen hier, dus vertrekken is geen optie voor mij.


“Het is lastig om hem hierheen te krijgen, zelfs met alle obstakels die er zijn. Helaas hebben we momenteel niet genoeg financiële middelen, maar we hopen dat dit snel zal veranderen.”


Volgens Isabell hebben beide families steun betuigd aan hun relatie, waarbij ze aangeeft: “Mijn familie was aanvankelijk onzeker, dat zou natuurlijk zo zijn. Maar hun houding is: ‘Je hebt het zwaar gehad in het leven, dus doe waar je gelukkig van wordt.’”


“Ik heb drie echtgenoten verloren en ze weten dat ik wat opwinding en liefde nodig heb in mijn leven. Ze weten dat ik jong van hart ben en dat hij me gelukkig maakt.”


“We trouwden bij de plaatselijke burgerlijke stand en hadden een receptie aan de overkant van de straat waar zijn ouders wonen. De bruiloft was ongelooflijk, en zijn familie steunt ons ook.”


Het stel wil nu dat Bayram naar Groot-Brittannië komt om hun huwelijksleven goed te starten, maar door de pandemie zijn ze op een struikelblok gestuit.

“Het is zo moeilijk met alle huidige omstandigheden; het blijft onzeker. Ik hoop dat het in juni zal gebeuren, maar je weet maar nooit.

Ik kan nauwelijks wachten om hem hier te hebben, zodat we samen meer tijd kunnen doorbrengen.

Bayram, een taxichauffeur, voegde toe: “We hadden ongeveer zes of zeven maanden contact voordat we elkaar in persoon ontmoetten. Ik was een beetje nerveus om haar voor de eerste keer te ontmoeten, maar ook erg enthousiast.”

“Het leeftijdsverschil stoort me helemaal niet; ik denk er niet eens over na. Leeftijd is slechts een getal en ik zie haar niet als een ‘oudere vrouw’, maar gewoon als een geweldige vrouw.

“Ze maakt me gewoon zo gelukkig – ik vertrouw haar en zij vertrouwt mij. Isabell maakte zich erg veel zorgen over de ontmoeting met mijn familie, maar ze waren juist heel blij en verwelkomden haar.

“C0rona maakt het moeilijk, maar zij is mijn vrouw, ik zou voor altijd wachten, en binnenkort kan alles weer beginnen.

“Ze is zo gek maar goed gek – ik hou zoveel van haar. Isabell is mijn prachtige vrouw. Ze is mijn ziel, mijn alles.”

De 37-jarige dochter van Isabell, Emma, geeft toe dat ze twijfelde toen ze voor het eerst hoorde over de relatie, maar staat nu volledig achter hun huwelijk.

Ze zei: “Ik had er geen probleem mee dat mijn moeder iemand online ontmoette. Mensen ontmoeten elkaar de hele tijd op Facebook.”

“Zonder dat platform had ze misschien nooit de kans gehad om hem te ontmoeten, maar ik was in het begin een beetje twijfelachtig.”

“Er zijn allerlei verhalen over jongere mannen die oudere vrouwen ontmoeten en die maar op één ding uit zijn, maar mijn zorg was dat ze naar een ander land ging om een vreemde te ontmoeten.

‘Ik heb de hele tijd dat ze daarheen ging met haar aan de telefoon gezeten, zij deed hetzelfde voor mij.

“Na het zien van hun connectie, kan ik zien hoe oprecht ze zijn. Hij houdt duidelijk van mijn moeder.

“Door alles wat ze heeft meegemaakt en al haar verliezen, is het fantastisch om haar nu gelukkig te zien.

“Ik heb hem ontmoet via FaceTime toen mijn moeder op bezoek was, maar ik kijk ernaar uit om hem persoonlijk te ontmoeten.” 


Op persoonlijk vlak leren kennen is een leuke stap, want hij is tenslotte de echtgenoot van mama,”


1. Deze grootmoeder leerde haar man kennen in Tunesië.
2. Hij heeft haar nog nooit om geld gevraagd, zo laat ze weten.
3. Haar dochter van 37 leerde hem kennen via Facetime.
4. Ze hoopt dat hij een visum krijgt, zodat ze kunnen samenwonen.
5. Naar eigen zeggen is zij de vrouw van zijn dromen.

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven