Jegor deelt zorgelijk nieuws: ‘soms is het moeilijker dan het lijkt’

WhatsApp Image 2024 07 08 at 134322 2jpg

Jegor heeft recent zorgwekkend nieuws gedeeld, waarbij hij aangaf dat “soms de uitdagingen zwaarder zijn dan ze lijken”.

In 2015 begonnen de symptomen bij Jegor, bekend van zijn deelname aan Over Mijn Lijk vorig seizoen, met hoofdpijn en andere vage klachten. Na enige aandringen bij de huisarts werd hij doorverwezen naar een neuroloog, die na een MRI-scan ontdekte dat er een groei was in de tumor in zijn hersenen.

Ondanks een operatie om de tumor te verwijderen, bleef het risico op terugkeer groot. In die tijd kreeg Jegor een prognose van zeven jaar.

Negen jaar zijn inmiddels verstreken en Jegor leeft in wat hij zijn ‘reservetijd’ noemt. Ondanks de onzekere toekomst heeft Jegor met zijn vriendin Daisy ervoor gekozen om een gezin te stichten, en aan het einde van vorig jaar werd hun zoon Lev geboren.

Jegor ondergaat regelmatig MRI-scans en afgelopen week was het weer tijd voor zo’n onderzoek. Via een emotioneel

In een Instagrambericht deelde hij de uitkomst van de scan.

Bij een foto met Daisy schrijft Jegor, “Laten we beginnen met dat de tumor in ieder geval niet explosief gegroeid is. Gelukkig. Maar de tumor is wel gegroeid. Hij groeit met dezelfde groeisnelheid als vorig jaar.”

Met een snelheid van twee millimeter per jaar groeit de tumor. Ondanks de gelijkmatige groei die stabiliteit suggereert, maakt elke millimeter Jegor en zijn gezin bezorgd.

Op dit moment is de tumor te klein om te opereren en de groei aan verschillende kanten maakt de situatie complex.

“De ene kant is makkelijker te opereren dan de andere. Daarnaast is de vraag eigenlijk ook of opereren uiteindelijk de beste optie is, of dat het door middel van chemo behandeld moet worden,” legt Jegor uit.

Jegor probeert ondanks de onzekerheden positief te blijven en zich te focussen op zijn gezin.
“‘Leef je leven en geniet,’ zoals Duffau dat zo mooi zegt,” vervolgt hij.

“Dat is natuurlijk fijn, maar heel eerlijk: soms makkelijker gezegd dan gedaan. Ach, we gaan gewoon door.
We hebben een kleine zoon die al onze aandacht en liefde nodig heeft. Niet die kanker…”

data-instgrm-version="14" style=" background:#FFF; border:0; border-radius:3px; box-shadow:0 0 1px 0 rgba(0,0,0,0.5), 0 1px 10px 0 rgba(0,0,0,0.15); margin: 1px; max-width:540px; min-width:326px; padding:0; width:99.375%; width:-webkit-calc(100% - 2px); width:calc(100% - 2px);">

1. Helaas heeft Jegor slecht nieuws te horen gekregen.
2. Jegor deelt helaas slecht nieuws…
3. Blijft verschrikkelijk, zo’n mooi en jong gezinnetje…
4. Op zijn social media deelt hij het slechte nieuws…
5. Wij wensen Jegor en zijn vrouw veel sterkte

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven