Problemen in de VS: Donald Trump neergeschoten!

WhatsApp Image 2024 07 14 at 084153 1jpg

Er vond op zaterdagavond een schietincident plaats buiten het evenemententerrein waar Trump aanwezig was. Trump raakte hierbij gewond aan zijn oor, zo meldde hij via Truth Social.

De geheime dienst schoot de aanvaller, de twintigjarige Thomas Matthew Crooks uit Pennsylvania, neer. Volgens de FBI vuurde Crooks verschillende schoten af.

Eén persoon in het publiek kwam om het leven en twee anderen verkeren in kritieke toestand. Het motief van de dader is nog onbekend.

Dit incident vormt de eerste moordaanslag op een Amerikaanse (voormalige) president sinds de aanslag op Ronald Reagan in 1981. Destijds overleefde Reagan de aanslag.

Trump deelde op zijn sociaal platform zijn ervaring: “Ik hoorde een suizend geluid en schoten, en voelde onmiddellijk de kogel door mijn huid gaan. Het bloedde hevig, waardoor ik meteen besefte wat er aan de hand was.”

Er zijn beelden waarop Trump met bloed aan zijn hoofd te zien is terwijl hij wordt weggevoerd, gevolgd door de bevestiging dat Trump “in orde” is door zijn woordvoerder. Voordat hij van het podium verdween, maakte de presidentskandidaat een gebaar met zijn vuist.

Na het incident werd Trump onderzocht in een nabijgelegen ziekenhuis en mocht hij enkele uren later vertrekken, volgens persbureau Bloomberg.

Het schietincident vond plaats in Butler, Pennsylvania waar volgens persbureau Reuters “meerdere schoten” te horen waren op het terrein van de verkiezingsbijeenkomst.

Hoewel president Biden het geweld veroordeelde, heeft hij het nog niet bestempeld als een moordaanslag: “Ik ken de feiten nog niet,” zei hij eerder, “maar dit is ziekelijk geweld en iedereen moet dit veroordelen. Dit kan niet gebeuren.”


De FBI heeft recentelijk het incident als een poging tot moord bestempeld.


1. Er is op een zaterdagavond geschoten door een jonge dader…
2. Het is onbekend wat het motief van de schutter is.
3. Ook de aanwezigen in het publiek zijn geraakt.
4. Er heerst op dit moment veel angst onder de Amerikanen.
5. Gisteren werd Donald Trump geraakt door de aanval.

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven