Na regen komt zon: Weerman waarschuwt voor heet weer in Nederland!

temp 1jpg

Er lijkt een herfstachtige periode te zijn geweest met veel regen, ondanks dat het momenteel zomer is.

Steeds meer droge dagen op rij zouden een welkome afwisseling zijn, niet alleen voor de natuur maar ook voor ons welzijn.

Deskundigen voorspellen echter dat we ons mogen voorbereiden op een periode van uitzonderlijke warmte, met zelfs extreem hoge temperaturen in het vooruitzicht.

Volgens Weeronline zullen we komende tijd vaak te maken krijgen met ’tropische dagen’ waarop de temperaturen regelmatig de 30 graden overstijgen.

Door de hoge luchtvochtigheid zal de warmte in Nederland nog intenser aanvoelen, en er wordt zelfs gesproken over mogelijke nieuwe temperatuurrecords.

Weerman Jordi Huirne waarschuwt voor langdurige hittegolven die hij beschrijft als ‘monsterlijke hitte’, iets wat volgens hem steeds vaker voorkomt door klimaatverandering.


Een voorspelling op lange termijn met een betrouwbaarheid van 60% voorspelt mogelijk extreme hitte.


Naast hoge temperaturen wordt gewaarschuwd voor intense onweersbuien. Kort samengevat, de voorspellingen suggereren een zomer met extreem weer.

1. Verwachting van nieuwe temperatuurrecords…
2. Voorspellingen wijzen op ongewoon weer.
3. De temperaturen worden buitengewoon genoemd!
4. Het wordt aangekondigd als uitzonderlijke hitte.
5. Het buitenland is niet de enige plaats met hitte!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven