Bridgette vindt het leven als thuisblijfmoeder moeilijk: ‘Ik heb geen tijd voor mezelf’

baajpg

Sommigen zouden kunnen denken dat thuisblijfmoeder zijn draait om spelen met kinderen en wandelingen in het park.

In werkelijkheid is het een dagelijkse uitdaging, en Bridgette Anne, een vrouw uit Wisconsin, wilde dit benadrukken via een Facebook-bericht dat veel reacties opwekte.

Tijdens een interview deelt Bridgette Anne de uitdagingen van het leven als thuisblijfmoeder. Ze begon haar bericht met de veronderstellingen die mensen hebben over thuisblijfmoeders.

Er wordt gedacht dat fulltime thuisblijfmoeder zijn gemakkelijk is, dat ze geluk hebben dat ze niet hoeven te werken, dat ze lui zijn en dat het geen ‘echt’ werk is, dus dat ze niets hebben om over te klagen.

Misschien weten mensen niet dat het zowel een eenzame tijd kan zijn als een tijd waarin je nooit echt tijd voor jezelf hebt.


Volgens Bridgette is het lastig om activiteiten alleen te ondernemen, zoals naar het toilet gaan, koffie drinken, lezen, en meer.


Ze heeft aangegeven dat ze haar gevoelens wil delen met haar vriend, maar dat ze niemand anders heeft om mee te praten en het moeilijk vindt om hem te belasten met haar emoties en problemen.


Na het delen van haar bericht, ontving ze reacties die haar raakten. Ze heeft aangegeven dat ze zich overweldigd voelde en niemand had om te bellen.

Voelen dat er begrip is voor hoe je je voelt, kan erg geruststellend zijn – zelfs als je je alleen en bezwaard voelt.

Haar leven heeft een positieve wending genomen dankzij de steun en contacten die ze heeft aangehaald. De stabiliteit is terug en ze voelt zich gesteund in haar omgeving.

1. Het gevoel van eenzaamheid wordt constant ervaren.
2. Het contact beperkt zich voornamelijk tot haar kind…
3. Als moeder die thuisblijft, ervaart ze diepe droefheid.
4. Deze moeder deelt haar emoties via sociale media.
5. Zelfs een moment voor zichzelf is zeldzaam…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven