Nederlandse supermarkten: Servicebalies gaan weg!

supm 1jpg

Nederlandse supermarkten zullen binnenkort een opmerkelijke transformatie ondergaan: de servicebalies zullen uit bijna alle winkels verdwijnen. Deze informatie komt van NU.nl na een onderzoek bij grote supermarktketens.

Op dit moment kun je bij een servicebalie terecht voor het aanschaffen van onder andere tabak en voor het retourneren van producten.

Vanaf 1 juli wordt het landelijke tabaksverbod van kracht, waardoor de verkoop van tabak niet meer mogelijk is bij deze balies.

Consumentenbond waarschuwt klanten van deze drie supermarkten: Controleer je bon!

Volgens een woordvoerder van Jumbo heeft de servicebalie ‘weinig bestaansrecht’ meer zonder de tabaksverkoop.

Om deze reden zullen de balies verdwijnen. Voor Albert Heijn is het wachten op een ‘natuurlijk moment’, zoals een renovatie of herinrichting van een filiaal, om daar ook de servicebalie te verwijderen.

Supermarktketens zijn het erover eens dat het stopzetten van de tabaksverkoop de doorslag geeft voor het laten verdwijnen van de servicebalie.

Consumentenbond waarschuwt klanten van deze drie supermarkten: Controleer je bon!

Er is een afname in de verkoop van postzegels en kranten en supermarkt Dirk is al gestopt met de verkoop van krasloten.

Er wordt nagedacht over de gevolgen voor klanten die vragen hebben of producten willen retourneren, en zij worden geadviseerd om zich te wenden tot de medewerkers bij de zelfscankassa’s.

De reacties op het nieuws zijn heftig, vooral te zien onder een post van RTL Nieuws waar verontwaardigde klanten hun mening delen. Wat vind jij hiervan? Deel het in de reacties!

1. Waarom de servicebalies gaan verdwijnen is onthuld!
2. Veranderingen lijken aan de orde van de dag te zijn!
3. Waar klanten naartoe moeten met hun vragen is een prangend dilemma.
4. Het verdwijnen hiervan wordt als belachelijk beschouwd.
5. Voor veel supermarktketens is dit de druppel!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven