Doe jij mee met het spaarprogramma van Douwe Egberts? Kijk hoeveel punten je nog hebt!

WhatsApp Image 2024 07 29 at 065022jpeg

Er zijn vele deelnemers in Nederland aan het spaarprogramma van Douwe Egberts, Pickwick en Senseo. Bij aanschaf van producten van deze merken zijn er spaarpunten te vinden op de verpakking.

Deze spaarpunten kunnen worden uitgeknipt en bewaard. Zodra er voldoende punten zijn verzameld, kunnen deze in blokken van duizend op het Douwe Egberts-account worden gezet.

Met deze gespaarde punten is het mogelijk om via de website of de online winkel van Blokker diverse cadeaus te kopen, van eenvoudige koffiekopjes tot complete koffiezetapparaten.

Volgens de Douwe Egberts-website zijn er ongeveer 4,5 miljoen Nederlandse spaarders die actief bezig zijn met het verzamelen van deze punten.

Het kan echter geruime tijd duren voordat men genoeg punten heeft verzameld voor een specifiek cadeau. Laten we eens bekijken hoe het spaarproces verloopt met een praktijkvoorbeeld van een doorsnee huishouden.


Er zijn twee personen in dit huishouden die regelmatig koffie en thee drinken, en ze sparen voor een Moccamaster filterkoffiezetapparaat, het duurste cadeau dat ze willen.


Dagelijks drinken ze samen ongeveer vijf koppen koffie en twee koppen thee. Voor hun keuze van Douwe Egberts Aroma Rood dubbelverpakking verdienen ze de meeste punten.


Ze sparen hiermee ongeveer 1.688 punten per jaar, maar hebben 43.800 punten nodig om het Moccamaster koffiezetapparaat te kunnen kopen.


Met het huidige tempo van 1.688 punten per jaar zullen ze ongeveer 26 jaar moeten sparen om hun doel te bereiken. Dit is alleen mogelijk als ze consistent dagelijks vijf koppen koffie en twee koppen thee blijven drinken.


Een spaartijd voor minder kostbare cadeaus, zoals een paar Douwe Egberts mokken of een Senseo koffiezetapparaat, kan korter zijn, maar het duurt nog steeds jaren voordat het doel wordt bereikt.


Bijvoorbeeld, het sparen van 2.796 punten voor twee mokken kost 1,6 jaar en voor een Senseo koffiezetapparaat met 11.998 punten duurt het ongeveer zeven jaar.


Ondanks de lange spaartijd, is het sparen een diepgewortelde traditie in vele Nederlandse families, waarbij mensen niet alleen voor zichzelf sparen, maar ook voor vrienden en familieleden.


Een woordvoerder van Jacobs Douwe Egberts geeft toe dat hoewel het sparen een langdurig proces is, de meeste mensen dit niet als een groot nadeel beschouwen.

Onderzoek toont aan dat consumenten begrijpen dat geduld nodig is bij het sparen van punten en de website biedt transparantie over hun waarde.

Een huishouden dat ervoor kiest te sparen voor een Moccamaster koffiezetapparaat zal consistent koffie en thee moeten drinken over een lange periode om de benodigde punten te verzamelen.

Als dit proces te lang duurt, is het mogelijk om snellere doelen te behalen, zoals een Senseo koffiezetapparaat of mokken.

De betrokkenheid bij het spaarproces wordt gezien als waardevol voor veel huishoudens, omdat het een lange traditie vormt ondanks de langetermijnverplichting.


Bron: Radar

1. Deze punten zijn mysterieus voor de jongere generatie!
2. Heb je een pot vol met verzamelde punten? Het is de moeite waard:
3. Dit is wat je verzamelde punten waard zijn:
4. Voor sommigen is het verzamelen van deze punten een eeuwenoude gewoonte:
5. Waardevol als onderdeel van een langlopende gewoonte!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven