Ben jij voor of tegen de wolf: Verrassende uitslag van de enquete!

wolf2jpg

Er wordt veel gediscussieerd over de vraag of Nederlanders moeten samenleven met wolven of dat deze dieren niet thuis horen in ons land.

Uit een recente uitgebreide enquête komt naar voren dat ongeveer een derde van de Nederlanders van mening is dat de wolf niet geschikt is voor Nederland.

Met name in de provincies Drenthe en Flevoland is er aanzienlijke weerstand tegen de aanwezigheid van wolven.

Hoewel het percentage tegenstanders van de wolf vergelijkbaar is met vorig jaar, is het aantal voorstanders gedaald van 41 procent naar 36 procent.

Een groot deel van de bevolking heeft echter geen uitgesproken standpunt of twijfelt nog. De discussie over wolven in Nederland is al lange tijd gaande en kreeg recentelijk meer aandacht door een incident in Leusden waarbij een wolf een kind aanviel.

Eerder deze maand vond er ook een incident plaats waarbij een wolf een hond aanviel en meenam in hetzelfde gebied.

Er zijn in Drenthe flyers verspreid om mensen te waarschuwen voor wolven die in natuurgebieden leven.

Meer dan de helft van de inwoners van Drenthe is tegen de aanwezigheid van wolven, in tegenstelling tot provincies zoals Utrecht, Zuid-Holland en Overijssel.

Uit het onderzoek blijkt dat de mening over wolven sterk varieert afhankelijk van de politieke voorkeur van de respondenten.

Bijna driekwart van de kiezers die bij de Tweede Kamerverkiezingen in november vorig jaar op de SGP stemden, zijn tegen de aanwezigheid van wolven.

De meerderheid van de kiezers van BBB en FvD, respectievelijk 59 en 53 procent, zijn van mening dat wolven niet thuishoren in Nederland.

Daarentegen zijn bijna alle kiezers van PvdD, GL-PvdA en Volt juist voorstander van de aanwezigheid van

Er wordt momenteel veel gesproken over de aanwezigheid van wolven in Nederland.

Diverse meningen en standpunten blijven het debat voeden, wat aangeeft dat de discussie over de wolf nog lang niet ten einde is.

De vraag of Nederlanders moeten leren samenleven met wolven of dat deze dieren niet in ons land thuishoren, blijft een…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven