Vrouw boos en teleurgesteld omdat ze niet in de achtbaan mocht vanwege haar gewicht

WhatsApp Image 2024 08 13 at 195859jpg

Een teleurstellende gebeurtenis overkwam Kim, een 30-jarige vrouw, tijdens haar recente uitstapje naar een pretpark.


Haar anticipatie op een ritje in de nieuwe achtbaan veranderde in frustratie toen de veiligheidsbeugel niet gesloten kon worden, wat Kim als een pijnlijke en vernederende situatie ervoer.


Ondanks dat dit soort voorvallen vaker voorkomen, besloot Kim haar verhaal met de media te delen en beschuldigde ze het pretpark van discriminatie.


Toen Kim vol verwachting plaatsnam in het karretje van de achtbaan, merkte ze al snel dat de veiligheidsbeugel niet correct sloot, ondanks diverse inspanningen van het personeel om dit op te lossen.


Nadat Kim enkele minuten had geprobeerd, verzocht men haar de attractie te verlaten. Deze gebeurtenis liet haar niet alleen fysiek ongemakkelijk, maar vooral emotioneel aangeslagen achter.


Kim voelde zich publiekelijk vernederd en beschreef het voorval als een van haar meest beschamende momenten. Ze vond het onacceptabel dat het pretpark niet beter was voorbereid op bezoekers met een grotere lichaamsomvang.


Ze benadrukte dat pretparken maatregelen moeten nemen om soortgelijke situaties in de toekomst te voorkomen.


Zij drong erop aan dat parken hun attracties toegankelijk maken voor alle bezoekers, ongeacht hun lichaamsvorm.


Het pretpark betreurde de situatie en gaf aan dat het personeel handelde volgens de veiligheidsvoorschriften, ondanks de nare ervaring die Kim had gehad.

Volgens een uitspraak van een vertegenwoordiger van het park moeten veiligheidsbeugels volledig gesloten zijn voordat een achtbaan vertrekt, vanwege strikte voorschriften.

De naleving van deze regels is van vitaal belang voor de veiligheid van alle parkbezoekers, en er zijn geen uitzonderingen mogelijk volgens de parkvoorschriften.

Het pretpark benadrukte verder dat ze verschillende methoden gebruiken om bezoekers te waarschuwen voor de restricties van specifieke attracties.

Zowel op hun officiële website als in de bijbehorende app wordt aangegeven dat enkele personen mogelijk niet geschikt zijn voor bepaalde attracties vanwege hun lichaamsvorm.

Er is bij de ingang van het park een teststoel geplaatst, waar bezoekers kunnen controleren of de veiligheidsbeugel sluit, om situaties zoals die van Kim te voorkomen.

Er wordt door het park ook aangegeven dat ze in gesprek zijn met attractiebouwers om karretjes en stoelen aan te passen voor bezoekers met grotere maten.

In sommige achtbanen in het park zijn al speciale XXL-zitplaatsen die meer ruimte bieden en flexibeler zijn qua pasvorm.

Dit wordt gezien als een positieve stap, echter volgens Kim zijn aanvullende aanpassingen noodzakelijk om ervoor te zorgen dat iedereen moeiteloos van de attracties kan genieten.

Hoewel begripvol over het belang van veiligheid, pleit Kim ervoor dat het park meer moeite moet doen om bezoekers met diverse lichaamstypes tegemoet te komen.

Zij is van mening dat er niet alleen gefocust moet worden op

Geconfronteerd met een verscheidenheid aan bezoekers in alle vormen en maten, streeft Kim ernaar dat het park inclusievere oplossingen zoekt om iedereen te omarmen zonder uitsluiting te ervaren.

Zij hoopt dat haar verhaal de nodige impact zal hebben en dat pretparken wereldwijd hun beleid zullen evalueren om inclusiever te worden.

Kim wenst ervoor te zorgen dat toekomstige bezoekers niet dezelfde negatieve ervaring hoeven mee te maken die zij heeft doorstaan.

Kim, een 30-jarige vrouw, maakte eerder deze maand een teleurstellende ervaring mee tijdens haar bezoek aan een pretpark. Ze keek…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven