Ouders willen geen werk: Wel een huis, uitkeringen en hulp!

WhatsApp Image 2024 08 13 at 201902jpg

Steeds vaker worden in de huidige samenleving verhalen bekend van mensen die een alternatieve levensstijl omarmen en tegelijkertijd gebruikmaken van sociale voorzieningen.

Recentelijk haalde het Britse echtpaar Adele en Matt Allen de krantenkoppen vanwege hun onconventionele manier van leven en hun controversiële opvattingen over sociale voorzieningen en belastingbetaling.

Dit artikel onderzoekt de keuzes van de Allens, hun levensstijl en hun interactie met sociale voorzieningen.

Adele en Matt Allen promoten een alternatieve levensstijl, genaamd “off-grid parenting,” waarbij ze streven naar zelfvoorzienend leven en zich onttrekken aan de traditionele consumptiecultuur.

Ondanks hun ambitieergheid.

Er wordt bijstand verleend door de overheid, hoewel ze streven naar zelfvoorzienendheid, wat een onderwerp van discussie is en ethische dilemma’s oproept.

In een sociale huurwoning wonend, ontvangt het gezin zowel een uitkering als huursubsidie. Adele en Matt verdedigen hun recht op deze ondersteuning vanwege hun minimalistische levensstijl, die zij als rechtvaardiging zien.

Ze zijn van mening dat door hun keuze voor een eenvoudig leven hun afhankelijkheid van overheidssteun zou moeten afnemen.

Matt Allen heeft verklaard dat hij niet van plan is om 45 tot 50 uur per week te werken, omdat dit niet past bij zijn persoonlijkheid.

Ondanks deze opstelling maakt het gezin gebruik van overheidssteun voor hun levensonderhoud, wat vragen doet rijzen over hun daadwerkelijke zelfredzaamheid en de ethische implicaties van het gebruik van sociale voorzieningen.


“Op het gebied van onderwijs en gezondheidszorg maken de Allens onconventionele keuzes,” aldus een bron. “Ze vermijden traditionele onderwijsinstellingen omdat ze deze vergelijken met een gevangenis.”


Volgens betrouwbare bronnen heeft het gezin ervoor gekozen om een alternatieve vorm van onderwijs te omarmen en traditionele medische zorg af te wijzen. Adele Allen gelooft sterk in de genezende krachten van moedermelk bij gezondheidsproblemen.


“Het gezin volgt een eigenzinnige levensstijl en vermijdt conventionele systemen,” meldt een insider. “Ze lijken echter te profiteren van de voordelen van het traditionele systeem dat ze proberen te ontwijken.”


“Adele Allen heeft recent haar frustratie geuit over het betalen van lokale belastingen tijdens de lockdown, waarbij openbare parken gesloten waren,” aldus een betrouwbare bron.

Overtuigd dat minder belasting betalen gerechtvaardigd was omdat ze geen gebruik maakte van bepaalde voorzieningen, dacht ze dat dit juist was.

Bepaalde uitlatingen hebben bijgedragen aan controverse over hun levensstijl en fiscale standpunten.

Volgens hen helpt hun ingetogen levensstijl uiteindelijk belastingbetalers geld te besparen.

Als voorbeeld van hoe ze bijdragen aan een efficiënter gebruik van middelen, haalt Matt kostenbesparingen aan door thuisbevallingen te verkiezen boven ziekenhuisbevallingen.


Er is aanzienlijke aandacht voor de levenswijze van de Allens in zowel de publieke opinie als de media. Vragen omtrent de ethische rechtvaardiging van hun gebruik van sociale voorzieningen blijven echter bestaan, ondanks de trots van het gezin op hun keuzes en levenswijze.


Meer en meer verhalen in de hedendaagse samenleving belichten individuen die een alternatieve levensstijl omarmen en tegelijkertijd gebruikmaken van de beschikbare…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven