Model Doutzen Kroes maakt comeback bekend: ‘Ik was in de war’

WhatsApp Image 2024 08 20 at 110221jpg

In een uitgebreid interview met Vogue heeft Doutzen Kroes aangekondigd dat ze terugkeert naar de modellenwereld. Daarbij benadrukt ze dat ze vanaf nu alleen nog maar zal werken volgens haar eigen voorwaarden.

Na een periode waarin ze beweert “geleefd te zijn”, heeft topmodel Doutzen besloten dat het tijd is voor verandering.

“Wanneer mensen dat tegen me zeiden, dacht ik en reageerde ik: nee hoor, ik beheer alles zelf, maar ik kwam erachter dat ik volledig geleefd werd.”

”Klanten noemen dat ‘professioneel’, als je zwijgt en nooit klaagt. Zelfs niet wanneer je bij -5 graden in een bikini de kou trotseert of om twee uur ’s nachts nog in je badjas wacht op een kledingpas voor een show”, onthult ze.

Doutzen deelt hoe ze lange tijd het gevoel had dat haar stem niet gehoord werd in de modewereld, terwijl iedereen zijn creatieve ideeën op haar projecteerde.

“Ik was zo klaar met het feit dat iedereen zijn creatieve ei op mij kwijt kon, maar ik niet gehoord werd.”

”Mijn rebellie als model kwam onder andere voort uit het feit dat ik nooit een stem had. In 2013 tweette ik ‘Save Palestine’ ten tijde van de zware bombardementen in Palestina.”

”Wat gebeurt hier! Ik was woedend toen ik van een grote cosmeticafabrikant moest verwijderen wat ik had getweet: mijn contract verbood politieke uitspraken.”

”Uit angst om niet meer geboekt te worden, durf je nooit nee te zeggen tegen een belangrijke klant. Ik moest uit die ratrace en helemaal terug naar nul.”


Marie-Nanette, van Vogue, benadrukt: “Toen Doutzen haar stem liet horen op Instagram over maatschappelijke kwesties, veranderde de publieke mening.”


“Doutzen heeft het modellenleven achter zich gelaten. Plotseling is daar die Chloé-catwalkshow, een modetijdschrift in de Amerikaanse Vogue en een terugkeer naar Victoria’s Secret. Doutzen is terug.”


Tijdens het interview reflecteert Doutzen ook op wat ze zelf haar ‘wappie-periode’ noemt: “Ik was meegesleept door de wappiekant, maar ik wil niet langer bijdragen aan verdeeldheid.”

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Vogue Netherlands (@nlvogue)

Doutzen Kroes heeft haar terugkeer in de modellenwereld aangekondigd in een uitgebreid interview met Vogue, waarin ze ook duidelijk maakt…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven