Restaurants gebruiken slimme truc: Daarom krijg je vaak gratis broodjes vooraf!

bd 1jpg

In Nederland betaal je vaak voor een broodje vooraf in restaurants, terwijl je in het buitenland vaak gratis een mandje brood krijgt.

Echter, blijkt uit een virale TikTok-video dat er een verborgen strategie kan zijn achter deze vriendelijke actie.

Wat een vriendelijk gebaar lijkt, kan uiteindelijk invloed hebben op je portemonnee.

In Nederland krijg je zelden gratis een broodje bij je maaltijd, meestal moet je ervoor betalen.

In het buitenland word je vaak begroet met een mandje vers brood en smeersels, perfect om de honger te stillen terwijl je wacht op je eten.

Volgens Crystal, die hierover op TikTok sprak, heeft deze praktijk een doordachte strategie.

Er is een interessant fenomeen dat hierachter zit.


Een uitleg van Crystal legt uit dat het consumptie van brood een snelle stijging van je bloedsuikerspiegel veroorzaakt, wat resulteert in een piek van glucose. Deze piek kan ervoor zorgen dat je hongerig blijft, zelfs na net gegeten te hebben.


Dit fenomeen kan resulteren in een neiging om extra gerechten te bestellen, zoals voorgerechten of bijgerechten, die je normaal gesproken niet zou overwegen.


Kortom, restaurants hopen door deze strategie dat je meer uitgeeft aan je maaltijd.


Crystal benadrukt in haar TikTok-video dat het gunstig kan zijn om je bloedsuikerspiegel stabiel te houden.


Door deze pieken te vermijden, zou het kunnen helpen om je eetlust beter onder controle te houden en minder vatbaar te zijn voor onnodige bestellingen.

Een mogelijke suggestie is dat bepaalde ontbijtopties kunnen helpen om de glucosespiegel op peil te houden, wat kan leiden tot minder willekeurig eten gedurende de dag.

Of het nu een doordachte strategie is of gewoon een vriendelijk gebaar, het lijkt erop dat het gratis mandje brood meer te bieden heeft dan op het eerste gezicht lijkt.

Het is tegenwoordig gebruikelijk in veel Nederlandse restaurants om te betalen voor een broodje vooraf, maar in het buitenland lijkt…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven