Het gaat niet goed met Leonie ter Braak: ‘Groot talent verspild’

WhatsApp Image 2024 08 23 at 130334 1jpg

Na een succesvolle periode bij Goedemorgen Nederland, maakte Leonie ter Braak de overstap naar SBS6. Daar was ze te zien als presentator van programma’s zoals Shownieuws, Kinderen kopen een huis en HLF8.

Daarnaast was ze te zien als gast of deelnemer in bekende programma’s zoals Ladies Night, Wie is de Mol? en Vandaag Inside.

Haar overstap naar RTL in januari 2023 zou een focus op meer inhoudelijke programma’s betekenen, maar na anderhalf jaar lijkt het erop dat deze stap niet het gewenste resultaat heeft opgeleverd. Volgens Johan Derksen was haar overstap naar RTL geen succes.

Haar keuze voor RTL was gebaseerd op haar wens om meer diepgaande televisie te maken, maar de uitkomst heeft velen verrast. Toch blijft Leonie een talentvolle presentator die hopelijk haar weg zal vinden.

Omringd door de atmosfeer van het programma Blow Up, draait het allemaal.

De kern van dit programma bestaat uit een competitie waarin zeven kandidaten de strijd aanbinden om de titel ‘beste ballonartiest’ te veroveren door middel van het maken van creatieve vormpjes van ballonnen. Dit staat mijlenver van de inhoudelijke programma’s die naar verluidt de ambities van Leonie weerspiegelen.

Tevens fungeert Leonie op dit moment als presentatrice van het programma Wat Een Dag, dat op z’n zachtst gezegd geen doorslaand succes is. Het programma heeft het lastig om kijkers aan te trekken en blijft onder de verwachtingen presteren.

Het lijkt erop dat de carrière van Leonie door haar overstap naar RTL, in tegenstelling tot wat men had verwacht, niet de gewenste impuls heeft gekregen.

Volgens Johan Derksen in Vandaag Inside betreurt hij het: “Die quiz van RTL vind ik crimineel ten opzichte van dat lieve meisje, want Leonie heeft echt talent.”


“Het zou fijn zijn geweest als ze hier aan de tafel had gezeten, maar verrassend genoeg koos ze ervoor om naar RTL te gaan, waar ze een programma zou krijgen met meer diepgang.”


“Bij RTL moest ze eerst ballonnen opblazen om een poedelhondje van te maken, en nu doen ze haar meedoen aan een nietszeggende quiz met de saaiste gasten in Nederland. Dit zal waarschijnlijk mislukken en van de zender worden gehaald.”


Volgens Johan zou haar carrière hierdoor kunnen eindigen: “Als Angela hierna ook nog eens een blunder begaat, dan kan ze haar hele carrière wel vergeten.


Volgens Johan ligt de schuld hiervan bij de leiders van RTL: “Ik hoop dat de twee mensen die bij RTL de touwtjes in handen hebben verstand hebben van televisie, want hen zie ik eerst Angela op ballonnen laten blazen en nu met dit onzinnige gedoe…”

”Wanneer hij heeft gefaald, is het een verlies van talent. Zij zou moeten overwegen…”

”Omdat er hier onvoldoende diepte was, wilde ze vertrekken. Ze had beter bij ons kunnen blijven en regelmatig kunnen deelnemen.”

Leonie ter Braak maakte enkele jaren geleden de overstap van Goedemorgen Nederland naar SBS6, waar ze programma’s presenteerde zoals Shownieuws,…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven