Nederlander bespaart veel geld door tabak in Duitsland te kopen!

WhatsApp Image 2024 08 25 at 104028jpeg

In ons kleine Nederland is het algemeen bekend dat het leven behoorlijk duur is, en dat geldt zeker ook voor het roken.

Er zijn aanzienlijke prijsverschillen voor sigaretten en andere tabaksproducten met buurlanden zoals Duitsland en België.

Deze verschillen worden voornamelijk veroorzaakt door de hoge accijnzen die in Nederland op tabaksproducten worden geheven.

Ondanks dat deze belastingen bedoeld zijn om het roken te ontmoedigen, blijven veel mensen toch roken, ondanks de toenemende kosten.

Voor sommigen is roken een manier van ontspanning, terwijl anderen het gebruiken om met stress om te gaan. Wat de reden ook is, het aantal rokers blijft aanzienlijk hoog.

Het verhogen van de prijzen door de overheid wordt beweerd een strategie te zijn om mensen te helpen.

Er wordt in de praktijk vaak anders gehandeld dan men zegt.

Veel rokers kiezen ervoor om naar goedkopere alternatieven te zoeken in plaats van te stoppen, wat vaak resulteert in het oversteken van de grens naar Duitsland.

Op dit moment kost een pakje Camel met 20 sigaretten in Nederland 12 euro, wat neerkomt op 60 cent per sigaret. In Duitsland liggen de prijzen aanzienlijk lager.

In Nederland betaal je momenteel 24 euro voor een pakje shag, terwijl datzelfde product in Duitsland slechts 9 euro kost. Dit enorme prijsverschil is voor veel rokers reden genoeg om de moeite te nemen om naar Duitsland te gaan.

Op het sociale platform X deelde een gebruiker onlangs zijn ervaring: hij reisde naar Duitsland om een flinke voorraad shag in te slaan.


Door over de grens in Duitsland te winkelen, kan flink worden bespaard op dagelijkse uitgaven, zoals dit voorbeeld aantoont. In Nederland zou hij hiervoor zo’n 1725 euro kwijt zijn geweest, terwijl hij in Duitsland slechts 685 euro betaalde voor dezelfde hoeveelheid.


Veel consumenten kiezen ervoor om naar Duitsland te gaan voor tabaksproducten vanwege de grote prijsverschillen met Nederland. Hoewel helemaal stoppen met roken uiteraard de goedkoopste optie is, kiezen veel rokers ervoor om hun portemonnee te sparen door naar Duitsland te reizen voor hun tabaksvoorraad. Het prijsverschil maakt het voor velen een logische keuze.


Via: Skoften

Het is geen geheim dat het leven in ons kleine Nederland behoorlijk prijzig is, en dat geldt zeker ook voor…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven