De grootste spin van Nederland komt terug: zo groot als een rat!

spjpg

Voor veel Nederlanders is de aanwezigheid van spinnen een uitdaging en voor hen begint nu de periode van het jaar die ze het meest vrezen. Spinnen gaan vaak in augustus huizen binnendringen, met een piek in september.

Dit valt samen met hun paartijd, waarbij mannelijke spinnen actief op zoek gaan naar partners. Een verontrustende trend is de toenemende aanwezigheid van steeds grotere spinnen in Nederland.

Zo maakt de veenbreekspin, de grootste spinnensoort in het land, momenteel een opmars. Deze spinnen kunnen even groot worden als ratten en ze jagen zelfs op vissen.

Bovendien zouden reusachtige valse weduwspinnen binnenkort onze huizen kunnen infiltreren, met beten die pijnlijke brandwonden, zwellingen en zelfs koorts veroorzaken kunnen.

Maar hoe kun je voorkomen dat deze achtpotige bezoekers je huis binnenkomen? Een eenvoudige oplossing is om de verlichting te minimaliseren.

Spinnen worden overigens niet direct aangetrokken door licht.

Spinnen worden aangetrokken door insecten die dat wel zijn.

Om spinnen te ontmoedigen om in de buurt te komen, kan je buitenlampen uitzetten en binnenlichten gedimd houden.

Volgens Pest NL worden spinnen, net als motten, aangetrokken door licht. Buitenlampen moeten worden uitgeschakeld wanneer ze niet in gebruik zijn, en deuren en ramen gesloten worden gehouden of de jaloezieën dicht wanneer de binnenverlichting aan is.

Parkway Pest Services voegt toe dat spinnen vooral worden aangetrokken door felle verlichting die insecten aantrekt, aangezien dit gebied een overvloed aan voedsel biedt.

Het is daarom verstandig om dode vliegen en andere insecten weg te halen van deuropeningen en vensterbanken, aangezien deze een lekkernij vormen voor spinnen.

Het sluiten van ramen is ook een effectieve methode om spinnen buiten te houden. Door ’s nachts ramen en deuren gesloten te houden, voorkom je dat nachtactieve spinnen je huis binnendringen en insecten aantrekken naar het licht.

In de aankomende periode kunnen veel Nederlanders een toename van spinnen in hun omgeving verwachten, aldus deskundigen.

Om ervoor te zorgen dat ongewenste spinnen buiten blijven, is het belangrijk om de verlichting te dimmen en voedselbronnen te verwijderen.

Vooral in de herfst zijn deze preventieve maatregelen essentieel, aangezien spinnen dan het meest actief zijn.

Of je nu een milde angst hebt voor spinnen of last hebt van arachnofobie, met deze maatregelen kan je je huis vrij van spinnen houden.

Concluderend, door slim om te gaan met verlichting en insecten buiten te houden, kan je voorkomen dat ongewenste bezoekers je huis binnendringen.

Veel Nederlanders hebben een angst voor spinnen, en voor hen breekt nu de meest gevreesde tijd van het jaar aan.…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven