Nederlander bespaart veel geld door tabak in het buitenland te kopen!

tabakjpg

Er zijn aanzienlijke prijsverschillen voor sigaretten en andere tabaksproducten met buurlanden zoals Duitsland en België.

De hoge accijnzen die de Nederlandse overheid heft op tabaksproducten dragen grotendeels bij aan deze prijsverschillen.

Deze belastingen zijn bedoeld om roken te ontmoedigen, maar ondanks de stijgende kosten blijven veel mensen roken.

Voor sommigen is roken een moment van ontspanning, voor anderen een manier om met stress om te gaan, wat de reden ook is, het aantal rokers blijft hoog.

Ondanks de beweringen van de overheid dat het verhogen van de prijzen mensen zou helpen stoppen met roken, blijkt in de praktijk het tegendeel waar te zijn.

Veel rokers zoeken goedkopere alternatieven door de grens over te steken in plaats van te stoppen.

De prijsverschillen zijn enorm, bijvoorbeeld de prijs van een pakje Camel met 20 sigaretten in Nederland en Duitsland.

Het prijsverschil tussen Nederland en Duitsland maakt een ritje naar Duitsland voor veel rokers aantrekkelijk.

Een gebruiker deelde onlangs zijn ervaring op X over zijn reis naar Duitsland om shag in te slaan.

Er wordt opgemerkt dat in Nederland de kosten voor roken aanzienlijk hoger zijn dan in Duitsland. Iemand betaalde daar €685 in plaats van €1725 in Nederland voor dezelfde hoeveelheid.

Veel rokers in Nederland kiezen ervoor om hun tabak in Duitsland te kopen om zo geld te besparen. Het alternatief is natuurlijk volledig stoppen met roken, maar het prijsverschil maakt de reis naar Duitsland aantrekkelijk voor velen.

Dit nieuws werd gedeeld via: Skoften

De hoge kosten van sigaretten en tabaksproducten in Nederland zijn geen geheim en velen maken gebruik van het prijsverschil door in Duitsland hun voorraad aan te vullen.

De prijsverschillen met buurlanden zoals Duitsland en België zijn aanzienlijk.

Het feit dat de Nederlandse overheid hoge accijnzen heft op tabaksproducten leidt tot deze prijsverschillen.

Deze belastingen hebben als doel om roken af te schrikken, maar desondanks blijven veel mensen roken, ondanks de stijgende kosten.

Voor sommigen is het roken een manier van ontspannen, terwijl het voor anderen een manier is om met stress om te gaan. Wat de reden ook mag zijn, het aantal rokers blijft significant.

Ondanks dat de overheid stelt dat het verhogen van de prijzen bedoeld is om mensen te helpen stoppen met roken, laat de praktijk een ander beeld zien.

Veel rokers zoeken goedkopere alternatieven in plaats van te stoppen, wat vaak betekent dat ze de grens oversteken naar Duitsland.

Er is momenteel een groot verschil in prijzen. In Nederland kost een pakje Camel met 20 sigaretten momenteel 12 euro, wat neerkomt op 60 cent per sigaret. In Duitsland liggen de prijzen echter aanzienlijk lager.

In Nederland betaal je 24 euro voor een pakje shag, terwijl je in Duitsland slechts 9 euro betaalt voor hetzelfde product. Dit prijsverschil kan het voor veel rokers de moeite waard maken om naar Duitsland te gaan.

Onlangs deelde een gebruiker op het sociale platform X zijn ervaring: hij ging naar Duitsland om een grote voorraad shag te kopen.

Als hij dit in Nederland had gekocht, zou hij ongeveer 1725 euro hebben betaald, terwijl hij in Duitsland slechts 685 euro betaalde voor dezelfde hoeveelheid.

Alhoewel volledig stoppen met roken uiteraard de goedkoopste optie is, kiezen veel rokers ervoor om hun portemonnee te sparen door naar Duitsland te reizen voor hun tabaksvoorraad. Het prijsverschil maakt het voor velen een logische keuze.

Via: Skoften

De prijsverschillen voor sigaretten en andere tabaksproducten met buurlanden zoals Duitsland en België zijn aanzienlijk. Deze prijsverschillen zijn grotendeels te…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven