Julia trouwt volgens islamitische wet met Egyptische vriend: ‘Hij wilde nog een vrouw’

emjpg

In maart 2017 stond Julia voor een belangrijk keerpunt in haar leven: ze zette een punt achter haar huwelijk met Peter om een nieuwe weg in te slaan met haar Egyptische geliefde, Ahmed.

Terwijl ze rouwde om het einde van haar huwelijk, vond Julia troost in de goede relatie met Peter, wat haar de kracht gaf om naar de toekomst te kijken.

Haar avontuur begon in september 2018, toen Julia een 12-daagse reis naar Egypte maakte. Tijdens deze vakantie gebeurde er iets onverwachts: Ahmed vroeg haar ten huwelijk.

Vol vreugde accepteerde Julia zijn aanzoek, zonder te weten welke uitdagingen haar te wachten stonden.

Na haar reis bleef Julia regelmatig naar Egypte gaan, meestal elke acht à negen maanden, om tijd door te brengen met Ahmed.

Met de tijd groeide haar verlangen om zich volledig te wijden aan haar nieuwe leven en in september 2020 nam ze de definitieve beslissing om naar Egypte te verhuizen. Ze nam afscheid van haar familie en begon aan een nieuw hoofdstuk.

Twelve days after arriving in Egypt, Julia and Ahmed got married in Cairo. What seemed like a fairytale marriage at first quickly changed as Julia noticed a shift in Ahmed’s behavior.

The man who once showered her with love and attention began to grow more distant. He no longer held her hand in public, stopped taking her to cafes, and frequently disappeared in the evenings without explanation.

These changes left Julia feeling confused and uncertain. The rift between them widened, and in 2021, Julia decided to return to England for two months to visit her family.

Despite the distance, Ahmed remained in her thoughts, and she hoped that the time apart would bring them closer together.

Yet, when Julia returned to Egypt in February 2022, her hopes for a fresh start were quickly dashed as Ahmed announced his intention to marry another woman.

Een zware klap was dit nieuws voor Julia. Ze dacht dat hun liefde sterk genoeg was, ondanks hun onvermogen om samen kinderen te krijgen vanwege haar menopauze.

Een emotionele achtbaan was Ahmeds onthulling voor Julia. Hoewel ze wisten dat de islamitische wet hem toestond om met meerdere vrouwen te trouwen, hadden ze afgesproken dat hij eerst haar toestemming zou vragen.

Altijd had Julia gezegd dat ze dit nooit zou toestaan, en nu stond ze voor een onmogelijke keuze. Ondanks Ahmeds pogingen om haar gerust te stellen, kon Julia de kloof tussen hen niet overbruggen.

Verder verslechterde hun relatie en uiteindelijk besloot Julia zich terug te trekken. Ze besefte dat er geen toekomst meer was met Ahmed en dat ze moest accepteren dat haar liefde en toewijding niet wederzijds waren.

Een pijnlijk einde was het aan een relatie waarin ze alles had geïnvesteerd. In juli 2022 verliet Ahmed hun appartement, en in september van dat jaar werd hun scheiding officieel.

Na aankomst in het Verenigd Koninkrijk in november 2023, was Julia op tijd terug voor de 18e verjaardag van haar dochter, maar ze voelde alsof ze zes jaar van haar leven had verspild.

Julia besefte dat ondanks haar liefde voor Egypte, het tijd was voor een nieuwe start.

Hoewel ze nog eenmaal terugkeerde naar Egypte om zaken af te handelen, keerde Julia in januari van dit jaar definitief terug naar Lincoln.

Julia heeft geleerd om eerst voor zichzelf te zorgen en haar eigen pad te volgen, ondanks dat ze nog steeds de mensen en cultuur van Egypte miste na alles wat ze had meegemaakt.

Julia hoopt op haar eigen voorwaarden de ware liefde te vinden en onthoudt ons eraan dat liefde soms verrassend op ons pad kan komen, mits we trouw blijven aan onszelf, ongeacht de obstakels.

1. Julia was niet op de hoogte van de uitdagingen die haar te wachten stonden.
2. Op het eerste gezicht leek het op een sprookjeshuwelijk…
3. Ze kreeg te horen dat hij van plan was om nog een vrouw te trouwen, wat volgens de wet mocht.
4. Julia dacht dat ze haar prins op het witte paard had gevonden…
5. Haar reis naar Egypte voor de liefde liep echter anders dan verwacht…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven