Heel veel geld: Dit betaal je in het centrum van Amsterdam voor 3 warme stroopwafels!

yjpg

In Amsterdam stijgen de prijzen gestaag, vooral in het centrum.

Zo kan een klein appartement al snel boven de 800.000 euro kosten en parkeren is ook een prijzige aangelegenheid.

Een parkeerplaats aan de Prinsengracht kost bijvoorbeeld 7,50 euro per uur. Een avondje uit kan al snel 50 euro aan parkeerkosten alleen kosten.

Niet alleen parkeren en wonen zijn duur in de hoofdstad, ook uit eten gaan is kostbaar.

Vooral in het centrum worden de hoge huren voor restaurants en cafés aan de klanten doorberekend.

Ondanks de hoge prijzen blijven de eetgelegenheden vol door de aanhoudende toeristenstroom, waardoor ondernemers de prijzen lijken te kunnen blijven verhogen.


In de Kalverstraat, een bekende winkelstraat, zijn er aanzienlijke prijsstijgingen merkbaar. Dagelijks bezoeken duizenden toeristen en Amsterdammers dit gebied, vooral vanwege de eetkraampjes die goede zaken doen.


Stroopwafels, een typisch Nederlandse lekkernij, zijn geliefd bij toeristen. Echter, de prijzen zijn verrassend hoog, zelfs voor deze bekende traktatie.


In het centrum van Amsterdam zijn de prijzen aanzienlijk gestegen. Voor drie middelgrote stroopwafels in de Kalverstraat betaal je maar liefst 39 euro.


Ja, het klopt: 39 euro voor drie stroopwafels, zelfs niet de grootste variant. Dit bedrag ligt bijna gelijk aan parkeerkosten voor een middag in de stad.


Dit laat zien hoe de prijzen in het centrum van Amsterdam enorm zijn gestegen, zowel voor de lokale bevolking als voor toeristen.


1. Voor dat geld kan ik heel veel stroopwafels bij de supermarkt halen.
2. En dan te bedenken dat heel veel toeristen dit graag betalen.
3. Een Hollandse lekkernij en dus betalen toeristen dit mega bedrag!
4. Je zou maar een gezin zijn met kinderen, niet te doen deze bedragen!
5. Had een hoop verwacht maar dat het zo duur zou zijn….

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven