Eva Jinek flink bekritiseerd: ‘Oneerlijke vrouw met nare manieren’

eva 1jpg

Eva Jinek heeft de afgelopen jaren een grote invloed gehad op de Nederlandse televisiewereld en is een van de meest succesvolle vrouwelijke presentatoren geworden.

Met een indrukwekkend cv heeft Jinek bewezen dat ze een zeer capabele presentatrice is. Haar loopbaan begon in 2008 toen ze voor het eerst verscheen als presentator van het NOS Journaal op 3.

In de daaropvolgende jaren groeide haar carrière snel, met prominente praatprogramma’s die haar populariteit verder versterkten.

jin

In 2019 kondigde Jinek aan dat ze na 15 jaar bij de publieke omroep zou overstappen naar RTL, waar ze vanaf januari 2020 samen met Beau van Erven Dorens een late avond praatprogramma zou presenteren.

WhatsApp Image 2024 09 02 at 083452

Voor deze overstap tekende ze een exclusief vierjarig contract. In juli 2023 werd aangekondigd dat Jinek een nieuw vierjarig contract had getekend bij AVROTROS, waar ze vanaf begin 2024 zou werken aan het ontwikkelen van haar eigen programma’s.

jin

Niettemin, niet iedereen is enthousiast over Jinek’s carrièrekeuzes. Enkele voormalige collega’s van de presentatrice delen nu hun ervaringen met haar in het AD, waarin ze suggereren dat Jinek haar collega’s in de steek heeft gelaten voor persoonlijk gewin.

WhatsApp Image 2024 09 02 at 083452

Volgens het artikel: “Bij overgangen naar een andere werkgever heeft Jinek soms collega’s in verwarring en gefrustreerd achtergelaten, volgens gesprekken met mensen waarmee ze nauw heeft samengewerkt. Haar loyaliteit lijkt sterk, maar werkt niet altijd beide kanten op.”

jin

Een voormalige collega onthult

Jinek heeft haar eigen redactie pas op het laatste moment ingelicht over haar zenderwissel.

Toen zei ze niet blij te zijn met het feit dat ze haar redactie en talkshowtafel moet delen met andere RTL-coryfeeën als Beau van Erven Dorens en Renze Klamer.”

”Ze zei verder geen dankjewel voor al die mooie jaren, er was geen afscheidsborrel, niets. Ook dat is Eva. Ze heeft iets betoverends over zich. Terecht, want ze is ook heel goed. Maar ze ruilt je even makkelijk keihard in voor een ander.

De Mediacourant vroeg haar lezers of Jinek als een valse vrouw moet worden beschouwd, aan de hand van deze verhalen. Bijna 90% van de respondenten meent dat Jinek inderdaad valse streken heeft.

1. De loyaliteit lijkt heel groot maar dat schijnt het dus niet te zijn.
2. De beerput is open getrokken en hoe….!
3. ‘Ze ruilt je even makkelijk keihard in voor een ander’
4. Weinig tot geen positieve dingen over de blondine.
5. Een oud collega doet een boekje open over de presentatrice!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven