Man doet vreemde vondst in kebabfabriek: ‘echt niet oké’

WhatsApp Image 2024 09 27 at 173750jpeg

Als je een lange dag hebt gehad of net uit bent geweest, is er vaak één snack die je verleidelijk aantrekt: de döner kebab.

Of je nu na het werk door de stad loopt of na een avond feesten de club verlaat, de aantrekkingskracht van een sappige kebab is moeilijk te weerstaan.

Heb je ooit nagedacht over de ingrediënten van die kebab? Voor een man veranderde een bezoek aan een kebabfabriek zijn kijk op deze geliefde snack volledig.

“Je denkt maar aan één ding: een dikke, vette, vieze kebab, natuurlijk.” meldt hij. Hoewel sommige fabrikanten beweren dat hun kebabs voornamelijk lamsvlees bevatten, is dit niet altijd waar.

Een medewerker van de fabriek heeft onthuld dat er gevallen zijn waarbij varkensvlees in kebabs is aangetroffen.

Verkochten ze vlees dat als lamsvlees werd aangeprezen, wat vooral voor de moslimgemeenschap onaanvaardbaar is.

Om dit verder te onderzoeken, zijn negen kebabs van verschillende zaken naar een DNA-laboratorium gestuurd voor een uitgebreide analyse.

“Er zijn zelfs gevallen geweest waarin varkensvlees is aangetroffen, wat voor de moslimgemeenschap absoluut onaanvaardbaar is,” zo verklaarde de medewerker van de fabriek.

Paul Hancock, een forensisch wetenschapper, heeft de kebabs onderzocht op sporen van rundvlees, varkensvlees, lamsvlees, kip en zelfs exotischer vlees zoals paard of ezel.

De resultaten waren behoorlijk verontrustend: ”slechts één van de negen geteste kebabs bevatte uitsluitend lamsvlees.”

Volgens de informatie waren de verwachte vleessoorten in kebabs vaak anders dan wat de klanten in werkelijkheid kregen.

Na een kleine test concludeerde de onderzoeker dat mogelijk een groot percentage kebabs niet aan de verwachtingen zou voldoen als er meer monsters zouden worden onderzocht.

Dit onderzoek suggereert dat er regelmatig een verschil is tussen wat er wordt beloofd en de daadwerkelijke inhoud van kebabs. Dit benadrukt het belang om bewust te zijn van wat je eet, vooral wanneer je een kebab bestelt.


In een recent onderzoek werd onthuld dat de inhoud van de döner kebab niet altijd is zoals gedacht.


Denk eraan om een verstandige keuze te maken bij het kiezen van je snacks, misschien is friet wel een veiligere optie waarvan je zeker weet wat je eet.

1. Voor de moslimgemeenschap is dit absoluut onaanvaardbaar!
2. Dit onderzoek onthult dat de inhoud niet altijd is wat je denkt…
3. Grote kans dat je de kebab voortaan niet meer neemt!
4. En zo worden de consumenten voor de gek gehouden!
5. De uitkomst van het onderzoek is absoluut zorgwekkend!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven