Pinautomaatkaarten verdwijnen: Banken beginnen grote veranderingen!

pas 1jpg

Een grote omschakeling staat op het punt te gebeuren in Nederland: de vertrouwde betaalpas zal langzaam maar zeker verdwijnen en plaatsmaken voor een Visa- of Mastercard-debetcard.

Verschillende banken zullen deze overgang op verschillende manieren aanpakken, waarbij sommige banken de verandering in één keer doorvoeren en andere banken het geleidelijk zullen implementeren.

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

De Betaalvereniging Nederland heeft aangekondigd dat miljoenen betaalpassen zullen worden omgeruild voor de nieuwe Visa- of Mastercard-debitkaarten.

Dit betekent dat alle Nederlanders met een betaalrekening uiteindelijk een nieuwe kaart zullen ontvangen.

Hoewel de huidige passen debetkaarten zijn, waarbij betalingen direct van de rekening worden afgeschreven, zal dit principe hetzelfde blijven met de nieuwe kaarten.

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

De nieuwe Visa- en Mastercard-debetkaarten bieden extra functionaliteiten ten opzichte van de huidige kaarten.

Op veel meer plekken, vooral buiten Europa, kun je met de nieuwe kaarten betalen, wat voorheen met de huidige pinpassen niet altijd mogelijk was.

De nieuwe kaarten kunnen ook online gebruikt worden, vergelijkbaar met een creditcard, waardoor gebruikers meer flexibiliteit hebben in hun online aankopen.

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

Triodos Bank heeft als eerste bank in Nederland al haar klanten voorzien van deze nieuwe betaalpassen.

Recentelijk hebben de 200.000 klanten van de bank hun nieuwe Visa-kaart ontvangen, terwijl andere banken, zoals ING en Rabobank, binnenkort zullen volgen.

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

ING meldt dat de voorbereidingen voor de overgang momenteel in volle gang zijn en dat ongeveer tien miljoen passen moeten worden vervangen. Bovendien zullen klanten ofwel een Visa- of Mastercard ontvangen, afhankelijk van de bank.

Rabobank is al bezig met het uitgeven van nieuwe betaalpassen en verwacht dat de volledige overgang nog vier jaar zal duren voordat alle klanten zijn overgestapt.

Rabobank bevestigt dat nieuwe passen alleen worden verstrekt wanneer de oude verlopen zijn, of in geval van verlies of diefstal.

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

De transitie naar Visa- en Mastercard-debitkaarten zal de betaalervaring voor velen verruimen, vooral op internationaal en online gebied, terwijl het gemak van directe transacties behouden blijft.

1. Sommige banken zullen de verandering in 1 keer doorvoeren,’
2. We moeten afscheid nemen van de vertrouwde pinpassen!
3. De vertrouwde pinpas verdwijnt binnenkort uit het Nederlandse straatbeeld.
4. Deze verandering kent diverse voordelen.
5. Alles maar dan ook alles gaat veranderen…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven