Man doet vreemde ontdekking tijdens bezoek aan kebabfabriek: ‘Helemaal niet oké’

WhatsApp Image 2024 09 27 at 173750jpeg

Tijdens momenten na het werk of na een avond uit gaat de aandacht vaak uit naar één snack: de döner kebab.

Of je nu na werktijd door de stad loopt of na een feest de club uitgaat, de verleiding van een smakelijke kebab is moeilijk te weerstaan.

Maar heb je je wel eens afgevraagd wat er precies in die kebab zit? Voor één persoon veranderde een bezoek aan een kebabfabriek volledig zijn kijk op deze geliefde snack.

“Je denkt maar aan één ding: een vette, smerige kebab, natuurlijk.” zegt hij. Hoewel sommige producenten beweren dat hun kebabs voornamelijk lamsvlees bevatten, blijkt dat dit niet altijd klopt.

Een medewerker van de fabriek onthulde dat er incidenten zijn geweest waarbij varkensvlees werd aangetroffen.

Er is in kebabs die als lamsvlees werden verkocht een onaanvaardbare praktijk ontdekt, met name voor de moslimgemeenschap.

Voor een diepgaande analyse zijn er negen kebabs uit verschillende zaken naar een DNA-laboratorium gestuurd.

“Er zijn zelfs gevallen geweest waarin varkensvlees is aangetroffen, wat voor de moslimgemeenschap absoluut onaanvaardbaar is,” zei de fabrieksmedewerker.

Paul Hancock, forensisch wetenschapper, heeft onderzocht of de kebabs sporen bevatten van rundvlees, varkensvlees, lamsvlees, kip, en zelfs exotischer vlees zoals paard of ezel.

De resultaten waren zorgwekkend: “Slechts één van de negen geteste kebabs bevatte uitsluitend lamsvlees.”

Er wordt gemeld dat de ingrediënten van kebabs soms anders kunnen zijn dan wat verwacht wordt.

Ondanks een beperkte steekproef, wordt gesuggereerd dat mogelijk een groot deel van kebabs niet voldoet aan de verwachtingen als er meer zouden worden getest.

Volgens het onderzoek ontbreekt het bij veel mensen aan kennis over de samenstelling van kebabs wanneer ze deze bestellen. “Hancock voorspelt dat 60 procent van kebabs mogelijk niet voldoet aan de verwachtingen wat ‘waarschijnlijk standaard zou zijn’.

Dit onderzoek suggereert dat kebabs vaak anders zijn samengesteld dan aan de consument wordt gecommuniceerd. Overweeg daarom de volgende keer dat je besluit een kebab te bestellen eens goed wat je werkelijk eet.

Uit recent onderzoek blijkt dat de döner kebab niet altijd de verwachte ingrediënten bevat, zelfs al lijkt het een geschikte snack na een vermoeiende dag.


Als je zeker wilt zijn van de samenstelling van je maaltijd, is het verstandig om te kiezen voor een andere snack, zoals friet. Zo weet je precies wat je eet.

1. Voor de moslimgemeenschap is dit absoluut onaanvaardbaar!
2. Dit onderzoek onthult dat de inhoud niet altijd is wat je denkt…
3. Grote kans dat je de kebab voortaan niet meer neemt!
4. En zo worden de consumenten voor de gek gehouden!
5. De uitkomst van het onderzoek is absoluut zorgwekkend!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven